Opleving Alverna bij Best V (1-3)

Alverna heeft in Best weer eens gewonnen, dat was na de competitie opening de tweede overwinning.
In de beginfase was het spel nogal rommelig van beide kanten, Alverna kwam in de 7e min goed wegdoende verder goed leidende scheidsrechter Michielsen de bal naar een overtreding op Robin Buiks net buiten de zestien legt. Eindstand 1-3.

De daarop volgende vrije trap word door Robin Buiks zelf slecht genomen en is een makkelijke prooi voor Robert Zaalman. Even later een bal achter de Alverna verdediging waar nog een kans voor Best uitkomt, maar hierna neemt Alverna het over en rijgt onder leiding van Danny Meijer de kansen aaneen.
’11 kans Sven v Gelder na actie Rens v Lanen
’17 kans Rens v Lanen via Mats Hegman
’18 vrije doorloop Mels Lantang mist 1 op1 met de keeper

Plus nog een paar die door de scherp vlaggende grensrechter worden afgevlagd. Maar als na 23 min Danny Meijer een vrije trap op het hoofd van Rens van Lanen mikt is de 0-1 een feit, en is het hek van de dam.

Want nauwelijks 2 min later is het Sven van Gelder die van 18 meter uithaalt en keeper Bjarne Bakker kansloos laat (2-0). In de daarop volgende Alverna aanval is wederom Sven van Gelder die op identieke de 3-0 aantekent. Ook met deze voorsprong blijft Alverna gewoon doorgaan met het creëren  van kansen

’27 Mats Hegman 1 op1 met de keeper, mist
’30 Danny Meijer 1 op1 keeper redt
’30 corner Danny Meijer net naast gekopt Dennis Arts
’32 kans Mats Hegman
’39 corner Sven van Gelder net over gekopt Jari van Ginkel
’42 schot Derek de Bruijn net over
Deze kansen waren ook zeker het gevolg van het goede veldspel van Alverna, dat Best verder geen kans gundeIn deze eerste helft. In de tweede helft was er een feller Best te zien, dit leidde tot een optisch voordeel, maar echte kansen creëren kon men niet. Alverna kon het echte goede spel van de eerste helft geen gevolg geven, maar behield wel de controle over de wedstrijd.

Mats Hegman en Danny Meijer werden in kansrijke positie afgevlagd/gefloten, verder kopt de ingevallen Rick van Ginkel een vrije trap van Dennis Arts net over. Mats Hegman weet een steekbal van de
eveneens ingevallen Cas van de Wal niet op waarde te schatten, en zo bleven de kansen komen. Toch viel de goal aan de andere kant toen Stijn Beekx na een slippertje van Job Gielen met een lob de 1-3 eindstand kon maken.

“MVDW” voor vandaag was een moeilijke, omdat controleurs Mels Lantang en Derek de Bruijn heel sterk speelde en zo Mats Hegman in staat stelde om heel veel ‘vuile’ meters te kunnen maken voor de “MVDW’ Danny Meijer.

Opstelling Alverna

Robert Zaalman; Dennis Arts, Jari van Ginkel, thomas van de Worp(’58 Rick van Ginkel) Tjalling Kamerman:
Mels Lantang, Mats Hegman, Derek de Bruijn©; Rens van Lanen (’75 Cas van de Wal), Danny Meijer (’69 Job Gielen) Sven van Gelder

©Door  Henny Remmers