Geen zege voor Rietmolen ondanks groot veldoverwicht op KSV

Opnieuw is Rietmolen beter dan de tegenstander en opnieuw slaagt men er niet in dat om te zetten in een overwinning. Halverwege de eerste helft komt Rietmolen op een verdiende 1-0 voorsprong, maar vlak voor rust weten de gasten uit Vragender uit het niets langszij te komen.   Eindstand 1-1. Ondanks dat Rietmolen in de tweede helft volop druk zet en de tegenstander terugdringt raakt men niet door de stugge defensie met aldus een 1-1 als onbevredigend eindresultaat.

Na het debacle vorige week bij Tubanters zijn de blauwwitten erop gebrand vandaag de volle buit te pakken om zo aansluiting te houden bij de subtop. Tegen een tegenstander als KSV, die ook mikt op directe handhaving, is het van groot belang dat daar thuis van gewonnen wordt. De gasten uit Vragender zijn net als Rietmolen de competitie goed begonnen met twee keer winst uit drie potjes en staan bekend als fysiek sterk met veel werklust. Voetballend echter niet de beste en dus zal Rietmolen op dat vlak het duel in zijn voordeel moeten kunnen beslechten.

De ploeg van Kevin Vos is volledig fit en dus kunnen de sterkste elf de groene polymeren op. Doelman Jeroen Hartgerink kampte deze week echter met wat lichte polsklachten en dus sluit tweede-elftalsluitpost Niels Bouwman voor de zekerheid aan op de bank. Voor de jonge doelman leuk om weer eens een potje van het eerste van dichtbij mee te maken. Bij de gasten daarentegen hangt de groen-witte vlag er wat minder florissant bij daar vaste waardes Rick Tanck en Erwin van de Wolfshaar om verschillende redenen verstek moeten laten gaan. De door de wol geverfde trainer Te Nijenhuis moet daardoor wat schuiven in zijn basiself.

 

Als onder een fel herfstzonnetje wordt afgetrapt, is Rietmolen eerst wat zoekende. Het heeft niet direct een antwoord op de 4-4-2 formatie van de bezoekers en komt daardoor niet echt aan het voetballen. KSV ontregelt het spel en kan er zelf zowaar een paar keer uitkomen zonder écht gevaarlijk te worden. Na ongeveer een kwartier krijgen de blauwwitten door hoe de Vragenders in bedwang te houden en hebben vanaf dat moment de volledige controle. Op het middenveld worden de meeste duels gewonnen en men weet steeds beter de voorwaartsen te bereiken, met een aantal flitsende aanvallen tot gevolg. De 1-0 laat dan ook niet lang op zich wachten.

Een doorbraak van back Frank Geerdink over de rechterflank resulteert in een voorzet die in het vijfmetergebied tussen aanvaller Sander te Rietmole, een verdediger en de doelman belandt. Sander weet in het gefrutsel zijn maatje 46 tegen de bal te krijgen.

Doelman Keegstra krijgt zijn hand nog achter de bal, maar arbiter Mahadewsing twijfelt niet aan het feit dat de bal de doellijn heeft gepasseerd en fluit resoluut voor een doelpunt. Dit tot groot ongenoegen van de gasten die de scheids belagen om zo hun onvrede te uiten. Vv Rietmolen beschikt in de persoon van Theo te Rietmole echter over een bloedeigen VAR wiens opnames duidelijk laten zien dat Mahadewsing het bij het rechte eind heeft. Oordeelt u zelf.

Ook na de treffer blijft Rietmolen de betere ploeg en gaat op zoek naar de 2-0. Echt veel kansen leveren de inspanningen echter niet op. Een schot van Karsten ter Braak dat boven op de lat belandt is nog het meest in het oog springend. Maar in plaats van de 2-0 valt plots de gelijkmaker. Een moment van onachtzaamheid achterin leidt ertoe dat een lange bal verkeerd verwerkt wordt en KSV-aanvaller Jurjus kan scoren. Het doet denken aan vorige week, toen dergelijk gepruts Rietmolen in extremis de das om deed. Ruststand 1-1.

Na de thee laat Rietmolen er geen gras over groeien; het moet en zal de drie punten in huis houden en meteen vanaf de aftrap is er al een grote kans voor Karsten die helaas recht op de doelman mikt. De Vragenders laten zich volledig terugdringen op eigen helft en moeten het zoals verwacht met name hebben van fysieke kracht; de nummer 8 lijkt bijvoorbeeld zo van het rugbyveld te zijn gekomen. De ploeg zakt in en hoopt op omschakelingsmomenten die er maar zeer sporadisch zijn. Toch kan Rietmolen het overwicht niet uitdrukken in echte doelkansen, laat staan doelpunten. Telkens is het de Vragender verdediging die stand houdt. Ook de aanvallend ingestelde verse krachten Patriek Piepers en Robbin Dieperink kunnen het tij niet keren. Een schot van Karsten dat naast gaat en een te hoge poging van Robbin zijn de laatste wapenfeiten in een duel dat wederom teleurstellend eindigt voor de Rietmolenaren.

Het is zaak dat uit dit soort potjes de volle drie punten worden gehaald om niet in een neerwaartse spiraal terecht te komen zoals de helikopter van Leicestervoorzitter Srivaddhanaprabha afgelopen weekend. Overigens laat Rietmolenvoorzitter Tim ten Beitel zich ook graag door een helikopter van de middenstip plukken, alleen is de XRP-koers momenteel allerminst ‘Lambo’ of ‘to the moon’, dus dat laat nog even op zich wachten.

 

Door: Jean le Tieb