DZC’68 treft nog altijd ongeslagen vv Bennekom

Tegenstander van zaterdag is terug te vinden op de derde plek van de ranglijst. Na twee gelijkspellen en drie wedstrijden is de ploeg van Arnold Brehler na vijf wedstrijden nog altijd ongeslagen. Met veertien doelpunten voor in vijf wedstrijden weet Bennekom gemakkelijk te scoren.


Afgelopen weekend werd vv Hierden thuis met 4-1 verslagen en ook werd Nunspeet al met 5-1 geklopt. Vorige keer dat Bennekom en DZC’68 elkaar in competitieverband troffen was in het seizoen 2010/2011. Bennekom degradeerde het seizoen ervoor uit de hoofdklasse en wilde zo snel mogelijk weer terug naar het niveau waarop ze jarenlang onafgebroken acteerden. De rood-witten werden dat seizoen dan ook glansrijk kampioen met een doelsaldo van 78 voor en 18 tegen in 26 wedstrijden. DZC’68 kon toentertijd geen tegengas geven, zo verloor het thuis met 0-2 en werd er in Bennekom met 6-1 verloren.Na de 4-0 winstpartij tegen Enter Vooruit leek DZC de goede weg te zijn ingeslagen en werd er vorige week vol goede moed afgereisd naar Ede voor de uitwedstrijd tegen DTS. DTS  had na vier wedstrijd nog niet weten te winnen en dus stond er een heet potje voetbal te wachten voor de mannen van Steven Verheijen.

DZC werd in de 6e minuut in het zadel geholpen doordat een speler van DTS na een vermeende slaande beweging met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Het liep echter anders, DZC had moeite met de 10 van DTS Ede en kreeg geen grip op de wedstrijd. DTS zette door de tegenslag juist een tandje bij en wilde koste wat het kost de eerste punten binnenhalen. Bij DZC ontbrak het aan vuur en zo stond er na 90 minuten voetballen een 1-0 score op het bord. DZC verloor dure punten tegen een directe concurrent  en stond weer met beide benen op de grond.En zo staat er zaterdag wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. DZC treft met Bennekom een tegenstander van formaat en zal alles moeten geven voor een goed resultaat. Hopelijk kunnen onze mannen zaterdag de ongeslagen status van Bennekom doorbreken en voor een stunt zorgen. De punten zijn in ieder geval hard nodig.

Dat geldt natuurlijk ook voor Bennekom die voor de bovenste plaatsen gaan dit seizoen. Het beloofd een interessante wedstrijd te worden op Sportpark Zuid.

De wedstrijd zaterdag tussen DZC’68 – Bennekom begint om 15.00 uur