Nederlaag dames Achilles’29 haalt de recordboeken

Vrijdagavond verloor het vrouwenteam van Achilles’29 de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag in de Eredivisie vrouwen na een 1-3 ruststand uiteindelijk met 1-9.

 De zege was voor ADO Den Haag de grootste overwinning voor een ploeg in de Eredivisie dames. Het oude record was ook in het bezit van ADO Den Haag: in 2011 won de ploeg uit Den Haag met 0-8 van PEC Zwolle. Barbara Lorheyd was in beide duels de keeper van ADO Den Haag.

Trainer Jurgen Schefczyk had zich vrijdagavond in Groesbeek een ander debuut gewenst. Zijn ploeg hield tot de veertigste minuut de bezoekers uit Den Haag qua score bij en kwam zelfs dankzij een treffer uit een hoekschop van Mytrhe van de Laar halverwege weer op gelijke hoogte. Twee goals vlak voor de rust brachten ADO Den Haag echter halverwege op een 1-3 voorsprong. In de tweede helft ging het heel snel, na 59 minuten was de tussenstand al opgelopen tot 1-7. Uiteindelijk wist Achilles’29 te voorkomen dat de ploeg met dubbele cijfers verloor. Spits en aanvoerder Pia Rijsdijk scoorde vijfmaal, waarvan een keer uit een strafschop.

©Door onze redactie