Vlam in de pan tijdens streekderby EZC -WZC levert geen winnaar op

Zaterdag 13 oktober stond de wedstrijd EZC tegen WZC wapenveld op het programma. Op voorhand een moeilijke tegenstander die fier op de koppositie in de 4e Klasse Oost C aanvoerde.  Het beloofde dan ook een mooie voetbalmiddag te worden op het gezellige J.B. Sportpark. EZC ’84 begon sterk aan de wedstrijd en wist het WZC in de beginfase bij vlagen zeer moeilijk te maken.  Eindstand 2-2.


Na 7 minuten spelen werd er zeer klungelig verdedigd door de spelers van WZC wat resulteerde in een prima doelpunt van gelegenheidsspits R. Darcin. WZC had niet direct een antwoord op de snelle voorsprong. Met kansen over en weer was het eerste half uur voor EZC ’84. Door veel druk op de bal en storend werk werd de opbouw van WZC bijna onmogelijk gemaakt.
20 minuten na de openingstreffer was het W. Veldhuis die door storend werk de bal veroverde van de back van WZC en na een prima passeerbeweging de 2-0 binnen schoot voor EZC ’84.

Lang duurde de euforie niet. WZC was geen zins van plan om zich gewonnen te geven en binnen 4 minuten was de stand gelijk getrokken door 2 prima doelpunten van spits Balavac van WZC.

Binnen de lijnen werd er, ondanks de in totaal 5 gele kaarten (4 voor EZC ’84) sportief gevochten om de winst. Anders was dat buiten de lijnen, waar een groepje WZC supporters meerdere malen zeer vervelend en provocatief een negatieve stempel drukte op de derby.

In de 2e helft werd de strijd in het veld voornamelijk uitgevochten op het middenveld en kwamen beide teams niet echt meer tot grote kansen. Helaas lieten enkele supporters van WZC zich wederom gaan, wat voor scheidsrechter Pekaar aanleiding was voor een korte onderbreking. Nadat de gemoederen buiten de lijnen enigszins waren gesust kon de wedstrijd weer verder.

Zo’n 25 minuten voor het einde sloeg opnieuw de vlam in de pan bij enkele supporters, toen een speler van WZC er met de tas van de verzorger van EZC ’84 vandoor ging en het publiek zich er weer tegenaan bemoeide. Dat was voor scheidsrechter Pekaar opnieuw aanleiding om de wedstrijd stil te leggen. Na overleg met bestuur van WZC, grensrechters, aanvoerders en de wedstrijdcoördinator, besloot Pekaar de resterende 22 minuten uit te spelen.

Voor beide teams was de strijd nog niet gestreden. Opnieuw moest de wedstrijd worden onderbroken. Ditmaal door een blessure behandeling waarbij 2 spelers van WZC en EZC in een kopduel een flinke hoofdwond opliepen. Na wat bandages te hebben aangelegd konden beide spelers verder.

Voor EZC ’84 was het nog een aantal keren billen knijpen maar WZC wist, ondanks een aantal slim versierde vrije trappen, niet te scoren. Gezien het spelbeeld verdiende de Derby ook geen winnaar al voelde de 2-2 die door EZC ’84 uit het vuur was gesleept toch wel als een kleine overwinning.

 

Wedstrijd : EZC ’84 – WZC : 2-2 (2-2)

Scheidsrechter : Pekaar (Kampen)

Opstelling : A. de Haan, D. Gerritsen, J. vd Haar (I. Kamphuis), M. Dekker, S. Ruyer, B. Bosman (B. Hanekamp), R. Darcin (J. v Schoonhoven), P. Krijgsman, J. Krijgman, F. Vijge, W. Veldhuis

Doelpunten : R. Darcin (1-0), W. Veldhuis (2-0)

Kaarten : F. Vijge (Geel), S. Ruyer (Geel), W. Veldhuis (Geel), D. Gerritsen (Geel)

Volgende wedstrijd :  ZATERDAG 27 OKTOBER 2018 14:30 J.B. Sportpark :  EZC ’84 1 – EFC ’58 1

Fotoverslag : https://photos.app.goo.gl/qm4VaMoqpprahsTNA