Nuttige zege FC Lienden op Rijnsburgse Boys , 150e officiële wedstrijd Intezar glansrijk met goal

Tegen het hooggeklasseerde Rijnsburgse Boys wist FC Lienden in de achtste wedstrijd van het seizoen de volle buit binnen te slepen. Na een 1-0 ruststand door een prachtige goal van Marlon Versteeg werd het karwei in de tweede helft afgemaakt. Doelpunten na rust van Frank Wiafe en Milad Intezar.  Joël Tillema bracht twintig minuten voor tijd de treffer voor de Uien op het bord. 

Dat FC Lienden  duidelijk een opgaande lijn te pakken heeft werd vanmiddag wel duidelijk op sportpark De Abdijhof.  Het was gezellig druk en de Bollenstreekbewoners hadden ook veel fans meegenomen naar de Betuwe, waar het in het zonnetje geweldig toeven was.

Van meet af aan was duidelijk dat dit geen saai duel zou worden. In de tweede minuut was spits Michiel Hemmen zeer dicht bij de openingstreffer, maar had het vizier nog niet op scherp staan. In de tegenaanval werd Rijnsburgse Boys ook gelijk gevaarlijk.  Zonder tot hele grote kansen te komen was het eerste kwartier voor de gasten. Met fraai positiespel en handige spelers in de voorste linie wisten de Uien het FC Lienden bijzonder lastig te maken. De formatie van Hans van der Haar overleefde deze fase en werd daarna gelijkwaardig aan de bezoekers die in de top van de ranglijst verkeren.

Lienden was rond een half uur spelen tweemaal dicht bij een treffer, maar even zo vaak stond de paal in de weg. De 1-0 zou toch nog voor het rustsignaal op het bord komen.  Op een voorzet van Frank Wiafe wist Marlon Versteeg bijzonder fraai de doelman uit Rijnsburg te verrassen.  De voorzet was iets achter de jongeling geplaatst , maar deze twijfelde geen moment en met een prachtige omhaal bracht hij de Liendense fans in vervoering. Het had nog mooier kunnen worden in de eerste 45 minuten toen Frank Wiafe oog in oog met de goallie een dot van een kans kreeg maar deze niet wist te verzilveren.

Een ongewijzigd FC Lienden was na de pauze de bovenliggende partij. Met aanspeelpunt Hemmen als baken in de voorhoede rolde de ene na de andere aanval op het doelman Van Nieuwkoop.  Lienden kwam zeer terecht op 2-0 toen Frank Wiafe er vandoor mocht, zijn tegenstander fraai uitkapte en met links beheerst het net liet bollen. Nog was de koek niet op voor de Liendenaren.  Linksback Elders wist na een goede actie aanvoerder Intezar voor de goal te vinden. De kleine middenvelder die zijn 150e officiële wedstrijd op De Abdijhof speelde zette met deze treffer zijn jubileum glans bij.

Na zo’n 70 minuten werd aanvalsleider Hemmen gewisseld en daarmee kantelde het Liendense spel.  Het was nu voornamelijk Rijnsburgse Boys dat het balbezit had en dat resulteerde in een treffer van Tillema.  Dit was het sein voor nog meer druk op het doel van Jan Schimmel, maar de defensie onder leiding van Felomina en zijn kompaan Memic stonden geen treffers meer toe.

Na 90 minuten floot de erg goed leidende arbiter Blank af en konden de Liendense armen omhoog. Een terechte overwinning was een feit.

Man of the match : Marlon Versteeg

Foto; Joop Kappert