Fabian Mösle schiet in gemeentederby Bennekom langs DTS Ede (1-2)

DTS Ede heeft vanmiddag in eigen huis de Edese derby tegen Bennekom verloren. Na een behoorlijke eerste helft, zakte het spel van de Edenaren in het tweede bedrijf naar ver onder de maat. Bennekom, wat vandaag ook zeker niet wist te  imponeren, wist echter te profiteren en liep uit naar een nul twee voorsprong. In het slot van de wedstrijd wist Anouar Tmim met een schot vanaf de middenlijn de aansluitingstreffer te maken en de handen op elkaar te krijgen. Het was echter te laat.

Voor DTS Ede was het zaak om punten te gaan pakken. De gemeentederby leek dan ook op het juiste moment te komen. Of wellicht niet. Naast het ontbreken van vaste waardes Jordy van Dalen en Jesse Buikema belandde van de week ook nog Captain Bram Holtman in de ziekenboeg. Hoe dan ook een resultaat moest behaald worden.
DTS Ede begon zeker niet slecht aan het duel, waarin Bennekom de thuisploeg het spel liet maken. Na tien minuten was er een schot van Jamal Ouassif wat naast ging. Enige minuten later was Frank Hol dicht bij zijn eerste treffer toen hij met het hoofd de bal de doelmond in kopte. Deze poging werd allereerst nog uitverdedigd, waarna Jurriën van der Horst in de rebound overschoot. Jamal Ouasif werd even later gelanceerd en wist zich met een draai en kapbeweging vrij te spelen, maar zijn inzet ging net voorlangs. In de 18e minuut volgde nog meer blessureleed. Mohamed Laukili moest geblesseerd het veld verlaten. Met voor hem Anass el Hassnoui in de ploeg ging DTS Ede verder op jacht naar de openingstreffer. Na een half uur spelen snijdt Jamal Ouassif door de Bennekomse defensie en legt af op Frank Hol die zijn inzet knap door Christian de Haan over de lat ziet worden getikt in een reflex. Gelijk in de omschakeling is het Bennekom wat voor het eerste gevaar van die middag zorgt. Nick Stienstra mag in vrije positie uithalen, maar Robin Franken weet te pareren. DTS Ede weet nog eenmaal gevaarlijk te worden maar de kopbal van Frank Hol beland op het dak van het doel. Zo langzamerhand begint Bennekom zich ook meer met het spel te bemoeien, maar weet voor de rust niet voor gevaar te zorgen.
De tweede helft werd er geen om over naar huis te schrijven voor DTS Ede. Aanvallend wist het maar voor weinig gevaar te zorgen. Bennekom kreeg daarentegen steeds meer de overhand. Aanvankelijk begonnen beide ploegen nog voorzichtig aan de tweede helft, maar na zo’n twintig minuten spelen was het geheel onverwachts raak voor de gasten. Op een harde inzet had Robin Franken nog een goed antwoord, maar via de paal belandde de bal voor de voeten van Fabian Mösle; 0-1. Een gelukkige treffer, maar wel een met gevolgen. DTS Ede zakte nog verder terug en had geen antwoord klaar. Vooral toen na balverlies in de opbouw Bennekom met een messcherpe counter de tweede in het mandje legde. Bij deze treffer zag de Edese doelman er minder goed uit. Wederom was het Fabian Mösle die de trekker over haalde. Er volgde een periode waarin het spel veel stil lag en er enige malen gewisseld werd. Het zorgde er alleen maar voor de Edenaren niet meer in hun spel geraakte en er niet meer in geloofde. Lichtpuntje was “Man of the Match” Anouar Tmim die in het slot van de wedstrijd wel enige malen gevaarlijk door kwam. In de 91e minuut zag hij doelman Christian de Haan wat ver voor zijn doel staan en schoot hij vanaf de middenlijn raak; 1-2. Een treffer om in te lijsten, al deed het er voor deze wedstrijd niet meer toe. Even later werd er afgefloten en was de missie voor een driepunter wederom niet geslaagd.

DTS Ede – Bennekom 1-2 (0-0)
Doelpunten: 65. Fabian Mösle 0-1, 69. Fabian Mösle 0-2, 90+1 Anouar Tmim 1-2
Gele kaarten: Anass el Hassnoui
DTS Ede: Robin Franken, Kevin Velthuizen, Sil Buikema, Joel van Wijk, Haikaz Vervaart, Jasper Verstraten, Jurriën van der Horst, Anouar Tmim, Mohamed Laukili (24. Anass el Hassnoui) / 84. Michel Hol), Jamal Ouassif, Frank Hol (78. Jeroen Cramer).
Bennekom:
Christian de Haan, Nick Stienstra (70. Jonathan Slootmans), Fabian Mösle, Luc Dolphijn, Just Berends, Rob Delleman, Martijn Klein Holte, Mourad Marbouh (74. Jasper Slenters), Jelmer Goedhart, Quincy Veenhof, Ismael Antonio.
Verslag: René Willemsen

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA