Voorbeschouwing | OWIOS uit naar sv Lelystad ‘67

OLDEBROEK – OWIOS speelt dit weekend de uitwedstrijd tegen sv Lelystad ’67 op sportpark Langezand. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer W. Rutgers.

Beide ploegen kwamen elkaar de afgelopen jaren vaak tegen in de 2e klasse G. In de afgelopen 10 jaar zaten beide ploegen 9 jaar in deze klasse en beiden hadden een uitstapje naar de 1e klasse van een jaar. OWIOS en Lelystad ‘67 zijn vaak aan elkaar gewaagd, waarbij sv Lelystad ’67 een surplus aan voetballend vermogen heeft en OWIOS dit merendeels compenseert met collectieve inzet. Afgelopen jaar eindigde de wedstrijd in een terecht 1-1 gelijkspel. Waar OWIOS echter een kwartier voor tijd de bal wilde uitspelen voor het mogelijk maken van een blessurebehandeling, ging sv Lelystad ’67 vol op de aanval met uiteindelijk een benutte strafschop en wrange gelijkmaker tot gevolg.

Met een sterk gewijzigde selectie is sv Lelystad ’67 begonnen aan dit seizoen. Uit de talentvolle jeugdopleiding zullen ongetwijfeld weer nieuwe talenten doorstromen naar het 1e elftal. Sv Lelystad ’67 staat op een 12e plaats met 3 punten uit 3 wedstrijden. Al staat alles nog zeer dicht op elkaar waarbij de koploper 6 punten heeft. Sv Lelystad ’67 begon het seizoen overtuigend met een 2-0 overwinning op Lunteren. Daarna verloor sv Lelystad ’67 van Woudenberg  met 4-1. Vorige week was AVW ’66 in Westervoort met 3-1 te sterk. Sv Lelystad ’67 begon sterk aan de wedstrijd, maar na de strafschop voor AVW ’66 werd AVW ’66 de bovenliggende partij en liep uit naar een 3-0 voorsprong. In het laatste half uur kansen over en weer, maar sv Lelystad ’67 scoorde slechts éénmaal.

OWIOS heeft een punt meer dan sv Lelystad ’67 en staat op 7e plaats met 4 punten uit 3 wedstrijden. OWIOS won met 3-1 van VRC en verloor nipt de uitwedstrijd van het sterke FC Horst met 2-1 waar OWIOS recht had op minimaal een punt. Vorige week speelde OWIOS de derby tegen VSCO. Na een puike 1e helft en een 2-0 voorsprong, liet OWIOS VSCO toch terugkomen in de wedstrijd tot 2-2. Vlak voor het einde van de wedstrijd zou OWIOS nog bijna de overwinning naar zich toe trekken maar de wedstrijd eindigde in terecht gelijkspel.

Alle ploegen staan nog dicht bij elkaar. Een overwinning zal beide ploegen  in het spoor houden/brengen van de bovensten. OWIOS zal het vooral van het collectief moeten hebben om een goed vervolg te geven aan de goede seizoenstart.

Door: Jacko van den Bosch

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA