Voorbeschouwing | Julian’31 thuis in de Derby tegen Alverna

Zondag speelt Alverna de volgende uit ‘derby’, in Malden worden de degens gekruist met Juliana’31. De ploeg degradeerde twee jaar op rij, en is gebrand om een  weer niveau hoger te spelen, getuige ook de nieuwe spelers als Thijs Hendriks, die tien jaar bij Achilles ’29 speelde. Ook Twan Smits (treffers, Achilles) Vincent van Beek en Jeroen Meijers zijn spelers die bewezen hebben het niveau aan te kunnen.  Met twee gelijke spelen en een overwinning  in de eerste drie wedstrijden zal men toch niet geheel tevreden zijn.

Trainer is de immer goedlachse Wijchenaar Remko Bicentini. De ploegen hebben ook een geschiedenis samen, en speelde de afgelopen jaren regelmatig oefenwedstrijden tegen elkaar. De laatste officiele wedstrijd was de beker-ontmoeting in Malden vorig jaar November, die door een laat doelpunt van Mels Lantang met 0-1 door Alverna werd gewonnen. In competitie verband dateren de laatste ontmoetingen van het seizoen 15/16 (H kl C). dit was het laatste kampioensjaar van Juliana, beide wedstrijden werden door Juliana met 1-0 gewonnen,‘op’ Alverna in September door een doelpunt in de 5e minuut van Wouter op den Camp, en in Januari in Malden door een penalty van Jeroen Meijers na 10 minuten. Het laatste competitie puntje haalde Alverna in Oktober 2004 toen op het ‘Bospad’ met 2-2 gelijk werd gespeeld (3e Klasse). Alverna zal er op gebrand zijn om de drie punten mee naar Alverna te nemen, en zo de aansluiting naar boven te behouden. Het goede nieuws is dat bijna alle geblesseerde spelers weer in training zijn, ze zijn nog niet allen wedstrijd fit maar zijn op de weg terug.
De wedstrijd is Zondag op sportpark ‘de Broeklanden’ in Malden en begint om 14:00 uur

Door: Henny Remmers

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA