Voorbeschouwing | AGOVV moet thuis rug rechten tegen Advendo’57

In speelronde 4 ontvangt AGOVV de huidige nummer twee van de competitie: Advendo’57 uit Ederveen. Een duel waarin de ‘Blauwen’ een compleet ander gezicht zullen moeten laten zien dan vorige week. Op sportpark Berg en Bos wordt er om 14:30 uur afgetrapt.

Slechte dienst
AGOVV bewees zichzelf vorige week een slechte dienst door 90 minuten lang niet thuis te geven in Terschuur. De thuisploeg ging er dan ook met een verdiende 2-0 zege vandoor. De ‘Blauwen’ zullen in de thuiswedstrijd tegen Advendo’57 dus uit een ander vaatje moeten tappen, wil het de aansluiting behouden met de top van de derde klasse B. Na drie duels heeft de ploeg van Jerry Cooke pas drie punten. Alleen de eerste competitiewedstrijd, uit bij Zwart-Wit’63 (1-3) leverde de volle buit op. Daarna werd verloren van het sterke Batavia’90 (1-2). AGOVV miste in Terschuur een aantal vaste krachten en hoopt die voor het duel met Advendo’57 weer te mogen begroeten in de basiself.

Cooke: ´Bezig met bouwen´
AGOVV-trainer Jerry Cooke beaamt de stroeve start van het seizoen. “We waren niet in staat om in de laatste twee wedstrijden goed veldspel te laten zien, gecombineerd met de juiste instelling”, blikt hij terug. “Met de technische staf zijn we nog steeds bezig om een nieuw team op te bouwen, dat kost tijd en energie”, zegt Cooke. “De afgelopen maanden hebben we geconstateerd dat we prima kunnen voetballen, maar dat we ook kwetsbaar zijn als we bepaalde facetten van het voetbalspel niet goed uitvoeren. Daar moeten we dus met zijn allen hard aan werken.” Over de wedstrijd tegen Advendo is de hoofdtrainer duidelijk. “Advendo ’57, onze tegenstander van vandaag, staat op een keurige tweede plaats met zeven punten. Willen we de aansluiting met de top behouden, dan zullen we de drie punten op Berg en Bos moeten houden.”

De tegenstander: Advendo’57
Voor het eerst sinds het seizoen 2012-2013 komt Advendo’57 weer uit in de derde klasse B. Toen werd het tweede, maar promoveerde de club uit Ederveen niet. Daarna bracht Advendo’57 haar jaren door in de derde klasse A. Daarin werd het afgelopen seizoen zesde. In de huidige jaargang is de ploeg van trainer Jan Fluit uitstekend begonnen. Drie duels leverden zeven punten op. In de seizoensouverture bij Otterlo werd gelijkgespeeld (3-3), daarna veegde Advendo de vloer aan met Barneveld: 6-0. Vorige week won het in eigen huis met 2-0 de derby van SDS’55. Grote man voor de huidige nummer twee uit de derde klasse B is Jaap van Doorn. Hij vond al zesmaal het net en is daarmee de topscorer van de competitie. Hoewel Advendo vorige week won, was het allerminst tevreden. Onder de kop ‘Advendo’57 de minst slechte in derby’, werd er op www.edestad.nl gesproken over een tegenvallende wedstrijd. “Het was inderdaad niet goed. We gingen te veel met de strijd van SDS mee”, zei speler Izak van Vuuren. Het is nu aan AGOVV om een antwoord te vinden op de ongeslagen machine van de Ederveeners.

Eerste ontmoeting
De wedstrijd van dit weekend tussen AGOVV en Advendo’57 is de eerste in de historie tussen beide clubs.

Wedstrijdinformatie
Speelronde 4
Zaterdag 13 oktober, 14:30 uur.
AGOVV – Advendo’57

Scheidsrechter: M. Van de Brug

Resterend programma 3B
Otterlo – Zwart Wit’63
CJVV – Terschuurse Boys
Rood-Wit’58 – Barneveld
ASC Nieuwland – Hoevelaken
SDS’55 – Teuge
Vios Vaassen – Batavia’90

Door: AGOVV

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA