Rietmolen boekt klinkende 3-1 thuiszege op BSC Unisson

Rietmolen boekt zijn eerste zege van het seizoen en zijn tweede ooit in de vierde klasse door met veel scherpte en werklust de sterk geachte Boekeloërs te bespelen. Toch zijn het de gasten die als eerste scoren, maar gelijk vanaf de daaropvolgende aftrap trekt Karsten ter Braak de stand weer gelijk. Even later zet hij ook de 2-1 ruststand op het bord en alsof dat nog niet genoeg is gooit hij in de eindfase het duel op slot door zijn hattrick te voltooien. Door deze verdiende zege draaien de blauwhemden mooi mee in de middenmoot.

Dit is het laatste duel in een reeks van liefst zes (!) thuiswedstrijden op rij en het is voor Rietmolen zaak de volle buit te pakken om zo aansluiting te houden met de middenmoot. Coach Kevin Vos, die vandaag zijn 32e levensjaar in stapt, heeft nog steeds niet de beschikking over de geblesseerde Wesley Meulenkamp. Patriek Piepers vervangt hem. De Boekelose antagonisten van vandaag zijn de competitie begonnen met een 1-4 zeperd tegen UDI, waarna men zich herpakte door Eibergen met 4-0 op te rollen. Het is in deze fase van de competitie nog moeilijk in te schatten hoe sterk een tegenstander nu daadwerkelijk is, maar BSC Unisson wordt geacht bovenin mee te kunnen doen en wordt door sommigen zelfs getipt als outsider voor de titel. Met twee vijfde plaatsen op rij in deze klasse is dat niet eens zo’n gekke gedachte.

Wat opvalt vanmiddag is de beperkte publieke belangstelling, ondanks het mooie weer. Met name het eigen thuispubliek laat het afweten. “Maar Jean le Tieb maakt die mooie verslagjes toch altijd zodat ik met mijn luie reet op de bank kan blijven hangen?”, hoor ik u denken. Nou, nee dus. Gewoon komen aanmoedigen want onze jongens kunnen alle steun gebruiken in hun queeste naar lijfsbehoud.

Als de spelers het veld betreden blijken de Boekeloërs verassend aan te treden in hun witte uitshirts, hoewel die meer weg hebben van tentzeilen dan van voetbaltricots. Als alle plichtplegingen voltooid zijn geeft scheidsrechter Reuvekamp klokslag twee uur het startsein voor deze interessante pot. De openingsfase kenmerkt zich door een goed voetballend BSC Unisson en een Rietmolen dat zich laat gelden in de belangrijke duels op het middenveld. Na tien minuten is er een eerste kansje voor de blauwwitten als Sander te Rietmole bijna profiteert van miscommunicatie in de Boekelose defensie. Ook de withemden doen van zich spreken en weten na een kwartier tot scoren te komen als Huub Hassink helemaal vrij wordt gelaten aan de zijkant van het zestienmetergebied. Als hij wordt aangespeeld is het voor hem een koud kunstje om in de verre hoek de 0-1 aan te tekenen. De feestvreugde bij de Boekeloërs duurt maar liefst acht hele seconden. Vanaf de aftrap is het Dennis Vrielink die op links zeeën van ruimte ziet en Karsten ter Braak op pad stuurt. Die heeft geen kind aan de enige overgebleven Boekelose verdediger en kan prima in de verre hoek afronden: 1-1, dat probleempje is snel opgelost. Nog geen drie minuten later is het opnieuw Karsten die het net weet te vinden. Na een heerlijke tik-takcombinatie ziet Patriek Karsten vertrekken en bedient hem op maat. Hij trekt naar binnen en verrast de doelman door dit keer de korte hoek onder vuur te nemen: 2-1. BSC Unisson lijkt hierdoor van slag want het komt niet meer in zijn spel. Rietmolen is veel feller en ook voetballend de betere. Toch krijgt het vlak voor rust nog een tegenslag te verwerken als aanvoerder Twan Tenhagen geblesseerd moet afhaken. Joren Vrielink vervangt hem en Sander krijgt de aanvoerdersband om de arm.

Ook na rust houdt Rietmolen overwicht. Het krijgt wat mogelijkheden, maar is slordig in de eindpassing. De spelers werken zich een slag in de rondte om de tegenstander niet in de wedstrijd te laten komen. Toch komen de Boekeloërs nog een keer heel dicht bij de gelijkmaker als Sander duur balverlies lijdt op het middenveld. Vanuit de omschakeling wordt doelman Jeroen Hartgerink omspeeld en de vrije man voor de goal gezocht. Die kan worden gevonden, maar hij verzuimt de score gelijk te trekken. Ook daarna dringt men nog wat aan en kan een paar keer bijna gevaarlijk worden, onder meer uit een vrije trap. De Rietmolenaren houden echter stand en werken zich de longen uit het lijf. Voor Vos reden om verse kracht Robbin Dieperink te brengen voor Wouter te Rietmole. Ook bij de gasten vloeien de krachten zo langzamerhand weg, zo erg zelfs dat een eenvoudige pass in de opbouw prompt onderschept kan worden door Karsten die voor de derde keer vanmiddag op de keeper af kan. En ook dit keer blijft hij koel. De 3-1 werkt bevrijdend voor het elftal van Vos en betekent voor Karsten zelfs een heuse hattrick! Nou zijn er in het verleden wel eens opmerkingen geweest over de vraag of de term ‘hattrick’ in deze situatie wel juist is. Nou, beste mensen, dat is ie. Wist u namelijk dat het oorspronkelijk een cricketterm is? Voor een speler die met drie opeenvolgende ballen drie ‘wickets’ nam werd middels een collecte een hoed of pet gekocht. Een ‘hoedentruck’ dus: ‘hat-trick’. De term is vervolgens naar het voetbal overgewaaid en de bewering dat er pas van een echte hattrick gesproken kan worden als er in een helft zonder tussenkomst van een tegengoal gescoord moet worden is een puur Nederlands verzinsel dat nergens op gebaseerd is. Dus Karsten, gefeliciteerd met je hattrick! Hij schaart zich hiermee bovendien bovenin het topscorersklassement van 4B, tussen enkele gerenommeerde namen. Onze facebookvrienden dwepen nadien met de vleugelaanvaller.

Een en ander betekent meteen ook de eerste competitiezege voor blauwwit en een totaal van vier punten uit de eerste drie duels. Prima! Na de wedstrijd in de kantine zijn er nog enkele zangwoorden voor de jarige Vos, die om onbegrijpelijke redenen deze week niet is aangesteld als trainer van het dierendagelftal van de Tubantia. Maar wat deert het.

Volgende week uit naar Buurse.

Door: Jean le Tieb

Stand in deze klasse hier