Excelsior’31 geeft AZSV lesje in effectiviteit (Samenvatting)

Excelsior’31 liet vanaf het eerste signaal van scheidsrechter Ter Brake zien wie er op De Koerbelt de baas is. Met een gretige Hakim Ezafzafi voorop, reeg de thuisploeg de mogelijkheden in de eerste paar minuten aaneen. Ezafzafi ging in de eerste minuut een paar AZSV’ers voorbij alsof ze er niet stonden. Zijn poging voorlangs was minder goed.  Eindstand 3-0.

Hielke Penterman kwam een minuut later in kansrijke positie. Hij raakte de bal helemaal verkeerd. In minuut 4 was Ezafzafi weer dichtbij een doelpunt.

Met geconcentreerd positiespel, positiewisselingen en een flinke portie werklust zette Excelsior’31 de jacht op de openingstreffer voort. Het was het aluminium dat de laatste horde bleek te zijn. Eerst was het Boy Boeloerditi die met een knap schot de paal raakte. (minuut 11) Vervolgens was het Pim ten Have die uit een hoekschop richting het doel kopte en de bal via de handen van AZSV-doelman Matthijs Ebbers de tegen de lat zag gaan. (17e minuut)

Met een geplaatste schuiver wist Hakim Ezafzafi de ban in de 24e minuut te breken:  1-0. Op aangeven van Simon Baysoy liet de aanvaller zien dat hij nog altijd graag dikke vriendjes is met het net tussen de palen, achter de doellijn.

De voet ging vervolgens bij Excelsior’31 tot de rust iets meer van het gaspedaal. AZSV, dat door Excelsior’31 bij de strot gegrepen was, kreeg meer lucht en Excelsior’31 koos voor een compacte opstelling om op adem te komen.

Het was misschien daarom geen toeval dat Excelsior’31 de tweede helft direct spijkers met koppen sloeg. In de 46e minuut zorgde Hielke Penterman voor een meer comfortabel aanvoelende voorsprong. Hij ging de actie aan, raakte de bal kwijt, heroverde deze en was bijzonder koelbloedig oog-in-oog met Ebbers. De ervaren spits schoot de bal beheerst laag in de lange hoek binnen: 2-0.

AZSV hing als verslagen in de touwen. Excelsior’31 kon de bal van voet naar voet laten gaan en bleef daarbij azen op het uitbreiden van de score. De ploeg uit Aalten hielp daarbij in de 54e minuut ook nog een handje. Een bijzonder alerte Hielke Penterman wist zich bij een lakse terugspeelbal tussen de doelman en verdediger te positioneren. Hij pikte de bal op, werd nog naar de zijkant gedreven, maar wist gedecideerd in de korte hoek raak te schieten: 3-0.

Het laatste half uur hield Excelsior’31, met het ongeconcentreerde slot in Wezep in het achterhoofd, de concentratie en de 0 achterin vast. Alleen Sjoerd te Boekhorst wist in de 62e minuut nog bijna te scoren uit een vrije trap. Zijn inzet kwam buiten bereik van Melvin Koetsier tegen de paal.

 

Tekst/Video: Excelsior’31

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA