4D l Arnhemia doorbreekt ongeslagen status van GSV’38

Arnhemia ging zondag op bezoek bij GSV`38 in Giesbeek en wil heel graag de ongeslagen status van de gastheren doorbreken. Na twee forse nederlagen moest er wat gebeuren. Na enkele gesprekken en wat aanpassingen in de veldbezetting zou het tij gekeerd moeten worden.  Eindstand 1-2. 

De goede wil was er; nu nog de praktijkuitvoering daarvan vandaag op de mat. Bij aanvang zien we direct een verschil van de spelopvatting ten opzichte van eerder wedstrijden: veel beweging en lopende mensen. Ook is de ploeg kort en scherp in de duels. Arnhemia overbluft de gastheren: zij moesten het antwoord bij aanvang dan ook schuldig blijven. In de 6e minuut begint er een aanval bij de dit seizoen debuterende Driss Jeni: hij stuurt Cihat Özçelik de diepte in en zijn voorzet belandt op het hoofd van Stefan Bierman. Zijn doelpoging komt helaas via de binnenkant van de paal terug het veld in.
GSV heeft pas in de 21e minuut een opgelegde mogelijkheid, maar doelman Joey Mensink pareert de inzet. Kort daarop is het weer een prima opgezette aanval van het uitstekend spelende Arnhemia waaruit Bierman zijn inzet net over het vijandelijke doel ziet gaan.
Het lijkt wachten op het verdiende openingsdoelpunt. De volgende mogelijkheid komt uit een voorzet van Appie Karrouch. Hij ziet de vrijstaande Hannes Poppinghaus. Ook zijn doelpoging brengt niet het gewenste resultaat: slechts een corner. In de 32e minuut wordt een van de spaarzame aanvallen van GSV onschadelijk gemaakt door doelman Mensink.
Hierbij komt de aanvaller in tweede instantie ten val. De scheidsrechter is tot verbazing heel resoluut en wijst naar de stip. Dit buitenkansje laat de thuisploeg zich niet voorbij gaan: 1-0. Tot dat moment volkomen tegen elke verhouding in, maar in dezelfde minuut komt er gerechtigheid als Mogies Edan de 1-1 al tegen het net kopt.
Kort voor rust komen wij nog een keer goed weg als aanvoerder Maikie Peters de bal van de doellijn weet te halen. De tweede helft zijn wij nog energieker en zetten GSV vast op eigen helft. Toch krijgen zij via de counter de eerste mogelijkheid. Gelukkig komen ook zij dit keer niet tot scoren. Na in de rust met elkaar gesproken te hebben om voorzichtig te zijn met domme kaarten is het toch in de 58e minuut raak en loopt Mo Edan tot twee keer toe tegen een gele prent aan en kan vertrekken. Voor Arnhemia betekende dat bijschakelen voor de overgebleven spelers. Aanvoerder Peters neemt hierbij het voortouw en hij komt in de 62e minuut in een ideale schietpositie en hij weet de doelman met een harde lage schuiver te verschalken: 1-2.
Na enkele wisselingen (de leeggespeelde Ozcelik, Poppinghaus en spits Bierman) werd het laatste kwartier billenknijpen. Een aantal beslissende reddingen van doelman Mensink waren nodig. Het geluk was hierbij ook een beetje aan onze zijde, maar ik zou de verdediging en eigenlijk het hele team te kort doen om te melden dat de overwinning alleen op basis van geluk tot stand is gekomen. 

Door: Sjaak Bouwmeister