Alverna niet langs SV Top, rentree Rick van Ginkel na twee jaar

Alverna heeft in z’n tweede thuiswedstrijd gelijk gespeeld tegen SV Top. Hoewel het na 5 min al met 1-0 voorstond dankzij een treffer van Lennart van de Peppel. Na die treffer trok Top het initiatief naar zich toe en drong Alverna terug.  Eindstand 2-2.

Diverse kansen en kansjes ontstonden er voor de Ossenaren, met name spitsen Aram Pusters en Stefano Verburg waren gevaarlijk.Na 30 min was het Stefano Verburg die de 1-1 langs Robbert Zaalman mikte, nauwelijks 5 min later was het Pusters die een verdedigings- fout afstrafte (1-2).

Enkele minuten later miste Thomas vd Worp op een haar na een gevaarlijk indraaiende vrije trap van Levi Raja Boean. Vlak voor rust mocht Alverna de scheidsrechter bedanken, toen na slecht verdedigen op de achterlijn Aram Pusters de bal vanaf de lijn achter een niet goed uitziende Robbert Zaalman kreeg. Scheidsrechter Pijnenburg had toch iets gezien en keurde de treffer af.

De tweede helft liet een ander Alverna zien, met meer drive en passie. Al in eerste min naar rust een voorzet van Sven van Gelder die net naast geschoten werd door Arthur vd Eeckhout. Twee min later was het wel raak, een steekpass van Levi Raja Boean werd op waarde geschat door Arthur vd Eeckhout (2-2).

Ook in het vervolg waren er nog kansjes voor zowel Alverna als Top. Sven van Gelder was nog een keer gevaarlijk met een omhaal na een ingooi van Mels Lantang, en Arthur vd Eeckhout treuzelde iets te lang na een goede voorzet van Tjalling Kamerman. Het venijn zat toch ook vandaag weer in de staart, in de 89e min was het Mats Hegman die op de lat knalde, en in de volgactie was het wederom Hegman die net voorlang schoot.

Het slotakkoord was voor Top en Robbert Zaalman, een gevaarlijk indraaiende vrij trap van Top werd op nauwelijks drie meter voor het doel ingekopt, maar Robbert Zaalman redde met een katachtige reflex. Dit was ook het einde van de wedstrijd.  ‘MVDW’ was vandaag Rick van Ginkel die goed op de weg terug is na twee jaar blessure leed, en weer langzaam naar zijn oude niveau groeit.

Rick van Ginkel

Rick van Ginkel (R)

 

Opstelling Robert Zaalman: Rick van Ginkel, Thomas vd Worp, Tjalling Kamerman(’68 Sander Bisseling): Mels Lantang. Mats Hegman, Lennart vd Peppel(’45 Jari v Ginkel), Cas vd Wal: Levi Raja Boean, Arthur vd Eeckhout, Sven v Gelder(’77 Max Ukusare)

 

Door: Henny Remmers

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA