Eerste driepunter voor DFS van het seizoen is een feit (2-1)

Onder een lekker najaarszonnetje verdween de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg, via een vrije trap van Remy Raterink, op de paal. DFS speelde in de eerste helft verzorgd voetbal en men kwam na negen minuten op een 1-0 voorspong. Spits Remy Raterink controleerde een diepe bal uitstekend waarna zijn inzet door doelman Straver nog gekeerd kon worden.  Eindstand 2-1.De rebound werd daarna door Bokila simpel binnen getikt, 1-0 

 

De bezoekers creëerde in de eerste helft nauwelijks mogelijkheden terwijl doelman Straver nog een keer handelend moest optreden bij een inzet van Bokila terwijl een schot uit de draai van Arends net naast verdween, zodat de rust bereikt werd met een kleine voorsprong.

In de tweede helft drongen de bezoekers steeds meer aan. DFS bleef gegroepeerd verdedigen en moest steeds verder terug. Na een schot op de buitenkant van de paal voorkwam doelman Veeneman met een dubbele save, na een kopbal van Waandels en de rebound van Idrissi, de gelijkmaker. Aan de overzijde voorkwam doelman Straver, na een doelpoging van Grootendorst, de knock out voor de Gouwenaren. Jodan Boys gooide vervolgens al zijn fysieke kracht in de strijd op jacht naar de gelijkmaker. DFS koos voor het consolideren van het resultaat en men een beperkte zich, met een extra man achterin, vooral tot verdedigen. Twee minuten voor tijd leek DFS wederom de spreekwoordelijke bietenbrug op te gaan toen Waandels met een kopbal doelman Veeneman verschalkte, 1-1 In de blessuretijd verlengde invaller Scheffer met zijn grote teen, tussen twee man in, de bal waarna deze bij de bedrijvige Arends kwam. Jeffrey Arends kapte naar binnen om daarna doelman Straver te verschalken, 2-1 Door deze late ontsnapping kan DFS na vier gelijke spelen eindelijk de eerste driepunter van het seizoen bijschrijven.

 

Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Marijn de Kler, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Luciën Dors (59.Gijs Grootendorst), Jeffrey Arends, Remy Raterink (85.Alex Scheffer), Noë Bokila (82. Mattheys Kuypers)

Toeschouwers: 225

Gele kaarten Jodan Boys: Enzo Huntink, Roald Heerkens
Gele kaarten sv DFS: Noë Bokila

 

Door: Corne Meijering

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA