Penalty Luuk Grieving brengt Voorwaarts Twello zege tegen Columbia (FOTOREEKS)

Voorwaarts 1 won vandaag in de allerlaatste seconde van de reguliere speeltijd door een penalty van Luuk Grieving met 1-0 van Columbia uit Apeldoorn.

Voorwaarts had het de eerste helft moeilijk tegen de stugge verdediging en de beweeglijke aanvallers van de gasten. Columbia had het op haar beurt ook moeilijk met het creëren van kansen, want het verdedigingsblok van Voorwaarts stond als een huis. De wapenfeiten bestonden voor rust uit een uitgelezen kopkans voor Columbia na een indraaiende vrije trap van rechts en aan de andere kant een vrije doorgang voor Rick Timmermans, waarbij diens doelpoging hoog over ging.

Ruststand 0-0.

Na rust veranderde niet veel aan het spelbeeld. Er werd hartstochtelijk gevochten om iedere meter. Eerst was het de voorstopper van Columbia die uit een aanval over links een vrije schietkans kreeg op 12 meter van doelman Yoel Finke. De bal ging tot opluchting van Yoel en de Voorwaartssupporters net naast de paal. Rick Timmermans kwam in de 58ste minuut na een prachtige steekbal van Nando Manuputty alleen voor de goal. Zijn schot trof de lat. In de 68ste minuut was het opnieuw Columbia dat gevaarlijk voor Yoel opdook en op haar beurt zorgde Voorwaarts middenvelder Rick Timmermans voor het laatste gevaar namens de thuisploeg. Dat leken de wapenfeiten van de middag. Voorwaarts had zijn kruit verschoten en de drie wissels brachten wel reuring, maar niet het vereiste gogme. Toen de supporters van beide partijen tevreden leken met een gelijkspel hielp een vlammend schot van Nino Wattimena Voorwaarts in het zadel. De bal werd in het strafschopgebied door een Columbiaspeler met de arm geblokt.

De scheidsrechter had geen keus. De penalty werd onberispelijk door Luuk Grieving binnengeschoten. Een lucky overwinning die als bonus mag worden opgevat voor het spelen vanuit een goede organisatie. Nagenoeg niets weggeven en dan kan de bal een keer goed vallen. Opvallend voor de supporters was de verschijning van Bas Ruysch als linkerverdediger. Als nieuwbakken verdediger behaalde hij een ruime voldoende.

Klik HIER voor het fotoalbum

Foto’s: Henk Kok
Tekst: Voorwaarts

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA