De people manager Stephan Quack wil dit seizoen gaan oogsten met ZVV’56

Stephan Quack is inmiddels bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer, bij de club uit Apeldoorn Noord. De people manager pur sang staat voor een mooie uitdaging met zijn ploeg. Het linkerrijtje is namelijk de doelstelling voor het nieuwe seizoen.

Focuspunten
Voor een relatief jonge trainer is Quack duidelijk in wat hij wil; dit seizoen moet de focus er op de juiste momenten aanwezig bij mijn spelers zodat we kunnen gaan oogsten met deze mooie groep.

De band tussen trainer en spelers is prima, maar dat staat volgens Quack helemaal los van het feit dat hij erg direct is tegen hen.

“Natuurlijk spreek ik tijdens de training of wedstrijd iemand wel eens aan op zijn functioneren. Dat een speler diep moet gaan of waarom er geen druk gezet wordt. Dat gaat dan wel gepaard met de nodige krachttermen. Zoiets heeft niets te maken met de persoonlijke verhoudingen. Het is een zakelijke boodschap die dan vaak wel persoonlijk wordt opgevat. Zeker als het vaak dezelfde spelers betreft. Dan denken die jongens dat ik wat tegen ze heb. Het is de kunst om dat te beheersen en ook om te zorgen dat de spelers in de kleedkamer goed met elkaar omgaan. Dat zit hem vaak in de persoonlijke benadering naar jongens toe.”

Ambities
“Mijn ambitie is om mijn passie voor het spelletje over te brengen op de groep en dit seizoen zo hoog mogelijk met ZVV te eindigen. Wat betreft mijn eigen ambities is dat ik mijzelf wil blijven uitdagen om een zo goed mogelijk trainer-coach te worden.”, aldus Stephan Quack

Door:  Sjoerd Bangma

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA