OWIOS wint de eerste competitiewedstrijd van VRC (VIDEO)

OWIOS is goed begonnen aan de competitie. In de eerste wedstrijd werd thuis VRC uit Veenendaal verslagen met 3-1. Na een matige voorbereiding pakte OWIOS de eerste 3 belangrijke punten in de competitie.

De eerste kans van de wedstrijd was voor VRC en OWIOS kwam goed weg in de beginfase. OWIOS pakte daarna het heft in handen en deelde enkele speldenprikken uit. Na vijf minuten kwam OWIOS bijna op voorsprong. Cornell Balk was er op de linkerkant vandoor en Hendrik Uitslag kwam net een teenlengte tekort om de voorzet binnen te glijden. Enkele minuten later werd Nabil Essaddouqi diep gestuurd en zijn voorzet bereikte Cornell Balk, maar zijn schot werd geblokt. Na ruim 20 minuten was het dan toch raak. Op eigen helft werd de bal veroverd en via de jongeling Mike Bastiaan werd Hendrik Uitslag ingeschakeld en zijn pass bereikte Cornell Balk. Met een individuele actie op de rand van de 16 haalde hij doeltreffend uit en zette OWIOS op voorsprong. Hierna werd VRC de bovenliggende partij en diende keeper Herold Ponstein enkele keren handelend op te treden bij enkele afstandsschoten en twee goed ingeschoten vrije trappen. Na ruim een half uur kwam OWIOS goed weg. Een corner bleef in het doelgebied hangen en werd door VRC op de lat geschoten. OWIOS ging de rust in met een 1-0 voorsprong.

Na rust was OWIOS die zich gelijk liet gelden. Nabil Essaddouqi speelde zich vrij en schoot tegen de keeper op waar hij de bal ook naar de geheel vrijstaande Cornell Balk had kunnen passen. Na een uur liet OWIOS zich verrassen. Een vrije trap vanaf het middenveld werd verkeerd getimed door Corné Hamelink en gaf Mitch van de Berg tijd om de bal te controleren en hij verraste in de korte hoek doelman Herold Ponstein. Halverwege de 2e helft kwam OWIOS weer op voorsprong. Een afgeslagen corner werd door Gerdo van ’t Hul hard ingeschoten, maar zijn inzet werd geblokt. Hendrik Uitslag was er vervolgens snel bij om de bal geplaatst in het doel te schieten. Daarna kwam er meer ruimte voor OWIOS en een kwartier voor het einde werd de wedstrijd in het slot gegooid. Een diepe bal werd door Cornell Balk opgepikt en hij omspeelde de uitgekomen doelman en de laatste man en legde breed op de mee opgekomen Hendrik Uitslag. Voor hem was het een koud kunstje om zijn tweede van de middag aan te tekenen. Een jeugdig OWIOS pakte 3 belangrijke punten bij de start van de competitie.

OWIOS speelt as. zaterdag uit tegen FC Horst. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Ponstein, Hamelink, Hoogland, Nagelhout, Boon, Van ’t Hul, Veldhoen ©, Bastiaan (74. Ten Hove), Uitslag (85. Mensink), Essaddouqi (69. Dickhof), Balk

Scoreverloop:
’20 – 1-0 Cornell Balk
’59 – 1-1 Mitch van de Berg
’68 – 2-1 Hendrik Uitslag
’76 – 3-1 Hendrik Uitslag

Door: Jacko van den Bosch

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA