Geen punten tegen Spakenburgse ploegen voor FC Lienden (FOTOREEKS)

Op bezoek in Spakenburg bij koploper Ijsselmeervogels had FC Lienden gezien het spelbeeld recht op minimaal 1 punt. Zoals zo vaak krijg je zeker in de voetballerij niet altijd waar je recht op hebt. Net voor het laatste fluitsignaal gingen de Rooien er alsnog met de driepunter vandoor. Eindstand 1-0.

In de dubbele confrontatie met de Spakenburgse ploegen heeft Lienden goed voetbal op de mat gelegd. Wel de complimenten maar geen punten.  Lienden startte sterk op De Westmaat. Waar veel druk van De Vogels werd verwacht was het verrassend FC Lienden dat de openingsfase naar zich toe trok.  Trainer/coach Van der Haar lijkt zijn ideale basiself gevonden te hebben en dat was ook zeker te zien deze middag.  Waar koploper Ijsselmeervogels vaak verzandde in lange ballen, die door de meewind ongevaarlijk werden,  bleef FC Lienden rustig en goed combineren.

In deze sterke beginfase had Bellahsan de Blauwen uit de Betuwe op 0-1 moeten brengen. Na een sterke actie van Mijland kreeg hij de bal op een presenteerblaadje. Doelman Schaap van de gastheren kon ternauwernood redding brengen.  In de 17e minuut werd ex-FC Lienden spits Danny vd Meiracker voor het eerst gevaarlijk.  Ijsselmeervogels kreeg voor rust nog een tweetal redelijke kansen om de score te openen. De Liendense defensie, met gelukkig  ook een herstelde Kenny Elders,  stond verder goed en gaf geen krimp. In de laatste weken is er behoorlijk wat progressie geboekt. Er wordt meer rust uitgestraald en de opbouw wordt ook prima verzorgd.

Na rust speelde Lienden met de wind in de rug en ging daar een stuk beter mee om dan de thuisploeg. Beide ploegen hielden elkaar aanvankelijk in balans. Na een uur spelen was het debuut van Osama Ben Kaddour bij FC Lienden. Hij kwam in het veld voor Bellahsan. Het veranderde weinig aan het spelbeeld. Lienden was zeker niet minder dan de lijstaanvoerder van de Tweede Divisie en een stuntje lag in het verschiet. In de slotfase moest de Betuwse equipe wat verder achteruit, zonder dat Ijsselmeervogels echt gevaarlijk wist te worden. Onder leiding van Felomina en Memic werd iedere aanvallende intentie van de rooien onschadelijk gemaakt. In de slotminuut kreeg de koploper een tweetal vrije trappen te nemen nadat Wiafe tot twee keer toe een niet zo handige overtreding maakte. Het was in de absolute slotseconden toen Moro namens de Vogels de punten alsnog wist binnen te halen en doelman Schimmel van 25 meter het nakijken liet.

Lienden heeft wederom een goede partij gespeeld tegen een topploeg uit deze Divisie. Het is nu zaak de lijn en het goede spel van de laatste twee wedstrijden vast te houden, dan komen de punten echt wel. Volgende week de thuiswedstrijd op De Abdijhof tegen promovendus Scheveningen.

 

Klik HIER voor het fotoalbum

Foto’s: Joop Kappert

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA