Jong Oranje uitgeschakeld na nederlaag op De Vijverberg

Door een even pijnlijke als onnodige 1-2 nederlaag tegen de leeftijdsgenoten uit Schotland is Jong Oranje uitgeschakeld  in de strijd om kwalificatie voor het EK in 2019. De ploeg van de nieuwe trainer Erwin van de Looi speelt nog wel twee kwalificatiewedstrijden in oktober.

Op de half gevulde Vijverberg had Jong Oranje het betere van het spel zonder echt te dicteren. In de eerste helft werd niet gescoord, maar wist Jong Schotland tweemaal het houtwerk te raken en schoot Nederland via Koopmeiners op de lat. In de tweede helft profiteerde de sterke Everton-spits Fraser Hornby van een fout van doelman Justin Bijlow door van veertig meter raak te schieten. Mede door het inbrengen van Ramselaar en Zivkovic kreeg Jong Oranje een enorm veldoverwicht en scoorde Koopmeiners uit een vrije trap de verdiende gelijkmaker. Terwijl Nederland op zoek ging naar de noodzakelijke winnende treffer viel die aan de andere kant. Pablo Rosario maakte een overtreding binnen de zestien meter die bestraft werd met een rode kaart en uit de toegekende strafschop scoorde Hornby de 1-2.

Opstelling Jong Oranje: Bijlow; Dumfries, Fosu-Mensah, Ouwejan (Ramselaar); Rosario, Koopmeiners, Til; Idrissi (Malen), Lammers (Zivkovic) en Groeneveld

Door onze redactie

Meer nieuws lees je hier