Voorbeschouwing: FC Lienden zaterdag op bezoek bij Almere City FC

FC Lienden gaat zaterdag op bezoek bij Almere City. In het Yanmar Stadion wordt om half vier afgetrapt voor de wedstrijd tegen Jong Almere City FC. Scheidsrechter is de uit Limburg afkomstige Jerome Vries.

Met Jong Almere City FC treft FC Lienden de eerste van drie beloftenploegen die in de Tweede divisie uitkomen dit seizoen. Vanaf volgend seizoen kunnen nog maar twee beloftenploegen in een divisie uitkomen. Dit houdt in dat van de huidige drie beloftenploegen er twee aan het einde van deze competitie degraderen. Voor de thuisclub van zaterdag dus zaak om Jong Sparta en Jong Vitesse onder zich te houden. Zo spelen de beloftenploegen hun eigen competitie met een eigen degradatieregeling dit seizoen. Uit de eerste twee wedstrijden behaalden de beloften van de eerstedivisionist één punt. Van Rijnsburgse Boys werd thuis met 0-2 verloren en afgelopen zaterdag werd in Arnhem na een sterke eerste helft met 1-1 gelijk gespeeld tegen Jong Vitesse. In deze wedstrijd was er een opvallende rol weggelegd voor de Griek James Etmorfidis met ervaring bij Barcelona en Real Madrid. Deze speler van Jong Almere City liet diverse keren fraaie hoogstandjes zien. Jong Almere City FC met Ivar van Dinteren als trainer/coach debuteert dit seizoen in de tweede divisie en bereikte dit niveau via de nacompetitie van afgelopen seizoen.

FC Lienden is na twee wedstrijden nog zonder nederlaag. Met vier punten uit de eerste twee wedstrijden kan de ploeg redelijk tevreden zijn. In de strijd om voldoende punten te behalen dit seizoen is de wedstrijd van komende zaterdag zeker weer een belangrijke. Daarom is het noodzakelijk dat de ploeg progressie blijft maken. Aan zaken als dominantie, wisselvalligheid en nauwkeurigheid moet verder gewerkt worden. En wat scoren betreft zal er effectiever met de kansen (die altijd komen) omgesprongen moeten worden. Op grond van de eerste wedstrijden en de trainingsarbeid kan de formatie van trainer Hans van de Haar met vertrouwen de wedstrijd van zaterdag tegemoet zien mits de strijdlust en concentratie optimaal is. Bij de Betuwse formatie is doelman Jan Schimmel een vraagteken na de aan de wedstrijd van afgelopen zondag overgehouden blessure. In dat opzicht is het prettig dat nog net voor het sluiten van de transfermarkt (afgelopen vrijdag) in de persoon van Thom Jonkerman een keeper aan de selectie kon worden toegevoegd. Het verdere nieuws uit de ziekenboeg is dat Kenny Elders zaterdag naar verwachting zal ontbreken vanwege een ontsteking. Yassine Zakir is inmiddels weer aangesloten bij de groepstraining en Clarence Hasselbaink herstelt nog van een in zijn laatste wedstrijd van vorig seizoen opgelopen blessure. Jesse van Baal en Nathan Bijl zijn op de weg terug en zijn inmiddels op individuele basis weer bij de training zijn aangesloten.

De jonge Liendense ploeg wordt zaterdag in Flevoland alle succes toegewenst.

Komende maandagavond speelt FC Lienden een oefenwedstrijd op sportpark de Eendracht (naast de Goffert) in Nijmegen tegen Jong N.E.C. Nijmegen. Deze wedstrijd begint om half acht.

Tekst: FC Lienden

Meer uit deze klasse hier