Winst voor Sc Woezik in bekerduel tegen SC NEC

We zijn begonnen aan de eerste wedstrijd in de poule om de beker. Het was gelijk een lastige uitwedstrijd tegen de zware tegenstander Sc Woezik, onder leiding van Stefan Muller, oud-voetballer van Sc NEC. Muller wist Sc Bemmel vorig jaar in de eerste klasse te houden.

En inderdaad, het werd een lastige middag. Een aantal spelers had nog een schorsing staan en een aantal spelers zat met een kleine blessure. Dus optimaal was het allemaal niet. De wedstrijd eindigde in een 4-1 nederlaag. Er had ook zomaar 9-9 op het scorebord kunnen staan. Beide clubs lieten achterin gaten vallen en de spitsen stonden niet helemaal op scherp. Op zich was de wedstrijd een leuke pot voetbal voor de toeschouwers, heerlijk in het zonnetje, maar wel op stroef kunstgras. Met een scheidsrechter die helaas even te vaak te snel floot in plaats van voordeel te geven en zo de vaart uit het spel haalde in deze sportieve wedstrijd. Na iets meer dan een kwartier kon Vincent Buijssen van dichtbij intikken en de stand op 1-0 zetten. Vanuit een corner en door een goed overstapje was het Stijn Rambach die de stand op 2-0 bracht. Net voor rust werd Younes Corty goed aangespeeld op de punt van het zestienmetergebied; hij draaide het zestienmetergebied goed in en werd van achteren aangetikt, waardoor de bal terecht op de stip ging. Sagall Hertog schoot de bal goed binnen, 2-1. Dit was tevens de ruststand. Het had ook zomaar 4-4 kunnen zijn, misschien had dit ook wel zo moeten zijn, maar de voorhoede van beide ploegen vergat het af te maken.

Na rust kreeg Sc Woezik een makkelijk gegeven pingel. Ho-Chun Ko tikte de bal aan en daarna viel een speler van Sc Woezik over hem heen. Ho-Chun Ko pakte de bal goed en daardoor bleef het 2-1. Het spel bleef op en neer gaan. Het leek erop dat Arthur Gatsjatrian de mooiste treffer van de dag zou maken. Vanaf de rechterkant krulde hij de bal goed de hoek in. Nicholas Skverer, ook een oud-doelman van NEC, was al kansloos, maar de bal viel net op de lat en over. Sc NEC was op zoek naar de gelijkmaker, maar vijf minuten voor het einde was het toch Sc Woezik die door Stijn Rambach de 3-1 op het scorebord zette. Met nog 5 minuten te gaan, maakte Tom Vogels in de laatste seconde van de wedstrijd er nog 4-1 van.

Voor Sc NEC betekent dit deze week weer vol aan de bak met trainen. Komende zondag speelt Sc NEC thuis tegen DAW Schaijk om 14.00 uur op het Sportcomplex De Eendracht. DAW Schaijk won met 2-0 van Quick 1888.

Door: Marcel Roos

Meer over de beker hier