WHC verliest bij terugkeer hoofdklasse tegen Berkum (VIDEO)

Op zaterdag 1 september maakte WHC haar terugkeer in de hoofdklasse na een afwezigheid van 3 seizoenen. Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen vv Berkum. Berkum bemachtigde in het afgelopen seizoen een uitstekende 2e plaats. WHC kon geen beroep doen op Robert Schonewille en Kevin Siemelink en de van Hatto Heim overgekomen doelman Django van der Landen, alle drie kampen met een blessure.
Vanaf de aftrap was het Berkum wat het initiatief pakte met snelle uitvallen via de gevaarlijke buitenspelers van der Meulen en Bacuna. Na 8 minuten werd de eerste speldenprik uitgedeeld. Een voorzet van Chris van der Meulen kon door Johnsen Bacuna niet binnen gewerkt worden. Het spel golfde daarna op en neer. In de 19e minuut het eerste wapenfeit van WHC. Jonathan van Marle schoot vanaf de zestien maar de bal ging hoog over.
Berkum nam in deze fase de wedstrijd steeds meer in handen. Dit resulteerde in een kop kans voor Jasper Bremmer na een corner. Jasper Kuiper kon handelend optreden. WHC probeerde door uitvallen van met name Jelle Post er wel uit te komen maar kon in de eerste helft geen druk krijgen op de stabiele defensie van Berkum.

In de 29e minuut was het dan ook Berkum wat op een terechte 0-1 voorsprong kwam. Een diepe bal werd door de Wezeper defensie verkeerd ingeschat en gaf Bacuna een vrije doortocht naar WHC doelman Jasper Kuiper. Bacuna profiteerde hiervan met een bekeken lob. WHC zette daar in de 32e minuut een kansje tegenover. Uit een voorzet van Mark van Petersen was het Jonathan van Marle die probeerde in te koppen. In de snelle tegenaanval was het Chris van der Meulen die de 0-2 op het scorebord zette. Dit was ook de ruststand.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft.? De tweede helft begon met hetzelfde spelbeeld. Berkum kwam met gevaarlijke uitvallen. Een bekeken steekpas van de goed spelende Marc van der Meulen werd door Jasper kuiper onschadelijk gemaakt voor Jason Huisman gevaarlijk kon worden. In de 53e minuut greep Jochem Oude Booijink in na een voorzet van Chris van der Meulen.

In de 61e minuut de eerste wissel aan de kant van WHC. Mark van Petersen verliet het veld en werd vervangen door Huseyin Guveli. WHC kreeg in deze fase steeds meer druk op Berkum. Dit resulteerde niet in heel veel kansen maar WHC kwam wel beter in de wedstrijd. In de 64e minuut viel Luuc Knul in voor de verdienstelijke Niels Wolterinck. In de 77e minuut leek Berkum de wedstrijd definitief te beslissen maar door hinderlijk buitenspel lopen van Johnsen Bacuna werd de goal van Chris van der Meulen terecht afgekeurd.

In de 79e minuut kwam Nathan Duim in het veld voor Kevin Coenraad. WHC bleef zoeken naar de aansluitingstreffer. Deze kwam in de 80e minuut. Een schot van Jelle Post vanaf 16 meter werd verkeerd ingeschat door oud-WHC doelman Dominic van Hoof; 1-2. De wedstrijd kantelde in de laatste 10 minuten volledig. Melvin Velthuis kwam Jonathan van Marle ondersteunen in de spits. Dit resulteerde in de 83e minuut in een schotkans voor Melvin Velthuis. De grootste kans volgde in de 90e minuut. Melvin Velthuis kon inschieten en het Wezeper publiek dacht een punt te kunnen tellen. Doelman van Hoof handelde met de voeten en voorkwam zo de gelijkmaker.

WHC verloor de terecht van een goed spelend Berkum. Het was duidelijk dat WHC in de eerste helft een les kreeg in de wetten van de hoofdklasse. WHC wil en moet hiervan leren. Dat werd op basis van de tweede helft wel duidelijk.

Bron: WHC Wezep

Meer uit deze klasse hier