Beker l Achilles ’29 maatje te klein voor Harkemase Boys (1-6)

Op sportpark De Heikant in Groesbeek was het snel gedaan en hadden de gasten één helft nodig om de wedstrijd te beslissen. Na 45 minuten stond er een 0-5 stand op het scorebord. De doelpunten werden door vijf verschillende spelers gemaakt: Berwout Beimers, Willem Huizing, Robert Stelpstra, Henny Bouius en Pier Veldman. Achilles ’29 zette daar één kansje tegenover. 

Ook na de thee was Harkemase Boys, dat net als Achilles ’29 in de Derde Divisie speelt, de bovenliggende partij. Veldman maakte na 53 minuten zijn tweede van de wedstrijd: 0-6. Van prijsschieten was daarna geen sprake meer. Hoewel de kansjes om de score op te schroeven er wel waren, was de uitploeg slordig in de afwerking. Achilles ’29-doelman Nick van Doorn had ook nog enkele reddingen in huis.

De Groesbekers maakten nog wel een eretreffer: Alper Yaldiz kreeg alle ruimte na een vrije trap en krulde de bal in de bovenhoek. Ondanks de tekst op een reclamebord (allesismogelijk.nl) zat een verlening er woensdag toch echt niet meer in. Voor Achilles ’29 zit het bekeravontuur er dan ook op.

Tekst: De Groesbeek

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM