Prognose seizoen 2018/2019 “Michael Brussen promoveert in debuutjaar met DVOL”

LENT – Afgelopen seizoen was zijn debuutjaar bij DVOL. Wat Michael Brussen aantrof was een getalenteerde groep met veel potentie, die graag wilde aanvallen en mooi voetbal wilde spelen.

Het echt willen winnen was zeker gedurende een periode in het seizoen een grote uitdaging. Als je DVOL nacompetitiewedstrijden bekijkt is er een ”drive” bij een ieder ontstaan om de vurige wens van promoveren, te laten slagen. De spelers( maar ook de club) hebben er alles voor over gehad om succes te hebben. En dat is gelukt na een spannende wedstrijd tegen GVA.  Hoe zal het in de derdeklasse verlopen, wat is zijn prognose. We spraken met Michael Brussen.

 

Korte terugblik naar vorig seizoen . promotie zal heerlijk zijn na een derby tegen GVA? 
“Afgelopen seizoen was mijn eerste jaar bij DVOL. Wat ik aantrof was een getalenteerde groep met veel potentie, die graag wilde aanvallen en mooi voetbal wilde spelen. Het echt willen winnen was zeker gedurende een periode in het seizoen een grote uitdaging. Als je onze nacompetitiewedstrijden bekijkt is er een ”drive” bij een ieder bij DVOL ontstaan om de vurige wens van promoveren, te laten slagen. De spelers( maar ook de club) hebben er alles voor over gehad om succes te hebben. En dat is gelukt na een spannende wedstrijd tegen GVA. Het zegt mij genoeg dat dit de 9e wedstrijd was welke we in de laatste minuten rechttrokken of over de streep trokken.
Het is dus inderdaad een heerlijk gevoel in mijn eerste jaar te promoveren met deze club. We hebben voetbal gespeeld waar ik van heb genoten. Altijd met een idee en veel aanvallen. De discipline in het team was er zeker om de opdrachten uit te voeren. Het begint tenslotte gewoon heel simpel met afspraken nakomen.
Ook hebben we 3 A-junioren en zelfs een B-junior kunnen laten debuteren in het seizoen. Iets wat de club graag zag, maar ik ook volledig achter sta. Als je goed genoeg bent, zegt leeftijd me niets. Dus ik heb ze gewoon opgesteld en laten staan. Fouten maken we allemaal, dus ben ik extra trots op alles wat we afgelopen jaar hebben bewerkstelligd.
Dus ja, trots op wat we gepresteerd hebben en uiteindelijk ook zeer verdiend met onze speelstijl.”
Wat neem je mee naar komend seizoen ? 
“Dat we zeer fit moeten zijn en blijven om resultaat te boeken. De visie en speelwijze die ik nastreef en waar de spelersgroep achter staat is ook een belangrijk facet waar ik veel plezier uithaal. Verder neem ik mee dat we een uitstekend kader met assistent-trainer Geert Jan Hendriks en teammanagers/verzorger/fysio en assistent scheidsrechters hebben. Tenslotte moeten we als kader goed met elkaar kunnen opschieten, waar soms uiteraard discussie mag zijn. Het belang DVOL moet altijd bovenaan staan en dat staat  bovenaan!
De discipline die we hebben moeten we behouden om wellicht voor een verrassing te kunnen gaan zorgen. Verder had ik graag de ervaren spelers die stoppen meegenomen naar dit seizoen, zij zijn echter gestopt en zullen qua mens en als speler binnen de groep worden gemist. Deze spelers zorgen voor een natuurlijk hiërarchie en dat was prettig. de hiërarchie wordt weer opnieuw bepaald, aangezien er ook nieuwe spelers bijkomen.
Ook de steun die we hebben gevoeld van het publiek neem ik graag mee naar het nieuwe seizoen. Verder ben ik op meerdere plekken in de club betrokken en denk graag mee over de toekomst. Een trainer, zoals ik, verdiept zich graag in de mensen en gedachten van de club en ik kijk verder dan alleen naar het eerste elftal, al is dit voor mij uiteraard wel de belangrijkste taak.”Wat neem je niet mee naar komend seizoen ? 
“Dat we een te kleine groep hebben gehad in het begin van het seizoen. Hier zullen we als club voor moeten blijven waken. Er was zeker in het begin wat onduidelijkheid over de talentvolle spelers in de junioren en welke weg we hiermee moesten bewandelen. Gelukkig heeft men nu goede keuzes gemaakt door jeugd eerder te laten doorstromen. Dit geeft ook aan dat de club DVOL stappen aan het maken is.”

Verwachtingen nieuwe seizoen ? 
“Ik kan hier weinig over zeggen. Ik heb vertrouwen in mijn spelers en in de club. Wat dat dan uiteindelijk mag gaan opleveren zullen we wel zien. Ik wil altijd spelen om te winnen, winnen geeft me een heerlijk gevoel. Het is natuurlijk niet realistisch om te zeggen dat we kampioen worden. Sowieso hou ik niet van uitspraken over hoe ik verwacht dat het zal worden.

 

Kanshebbers ? 
Eldenia

 

Jullie doelstelling? 
“Elke wedstrijd willen winnen met een aanvallende speelstijl. Om dit te doen moet je fit zijn en plezier hebben in wat je doet.”

 

©Door onze verslaggever

Meer nieuws lees je hier