Abderrahim Loukili verruilt FC Lienden voor Marokkaans avontuur

Abderrahim Loukili vertrekt per direct bij FC Lienden om in Marokko op het hoogste niveau te gaan voetballen. Een verzoek om contractontbinding is door de clubleiding ingewilligd.

Abderrahim Loukili verlaat FC Lienden om in Marokko te gaan spelen bij het in de hoogste divisie spelende Chabab Rif Al Hoceima. Deze club, die afgelopen seizoen op een 13e plek eindigde, presenteerde vorige week de per direct als speler gestopte Mounir El Hamdaoui als nieuwe technisch directeur. In het kielzog hiervan werd direct de komst van een aantal nieuwe spelers bekend gemaakt waarvan enige met een verleden in Nederland.

Abderrahim Loukili is de volgende speler die de overstap naar deze Marokkaanse club maakt. De 26 jarige aanvaller keerde afgelopen januari, in de winterstop, voor de derde keer terug bij FC Lienden en ondertekende een 1 ½ jarig contract. De overstap naar asv De Dijk was op een deceptie uitgelopen voor de grillige aanvaller die eerder zijn geluk beproefde bij N.E.C. en IJsselmeervogels. In 2014 kwam Loukili voor het eerst bij FC Lienden toen de overstap van usv Hercules werd gemaakt.

Het derde verblijf bij FC Lienden is echter van korte duur. FC Lienden wil de sportieve ambities van de voetbalavonturier niet doorkruisen en de kans op een buitenlands avontuur wordt de creatieve speler niet onthouden. In goed overleg is besloten de lopende  overeenkomst voortijdig te beëindigen waardoor Abderrahim Loukili, wiens droom altijd is geweest profvoetballer te worden, in staat is deze stap te maken.

Abderrahim Loukili wordt succes gewenst bij Chabab Rif Al Hoceima. Over de gevolgen van het vertrek van Loukili voor de tweede divisieselectie beraadt de club zich.

Door: FC Lienden

Stand in deze klasse hier