Voorbeschouwing 2018/19 met Harold Dengerink SC Westervoort ” In Arnhemse klasse draait het meer om tactiek en techniek”

Arnhem –  Samen met trainer Dengerinvan SC Westervoort blikken we vooruit op het nieuwe seizoen. Het seizoen 2017-18 was voor Dengerink zwaar maar ook leerzaam verlopen. Voor aanvang van afgelopen seizoen bleek dat SC Westervoort ingedeeld was in de Arnhemse klasse, nadat het in het seizoen 2016-2017 actief was in de Achterhoekse klasse. Dat was omschakelen. SC Westervoort begon met een valse start door een fiks aantal blessures, waardoor er niet goed aan een solide basisteam gewerkt kon gaan worden.

…………………Interview

Korte terugblik naar afgelopen seizoen, tevreden?


“De blessures bleven voortkwakkelen tot aan de winterstop en daardoor pakten we te weinig punten. Het gevolg hiervan was dat we gelijk al in de onderste regionen van 4F bleven hangen. Na de winterstop zette de opmars zich gestaag in, punten werden gepakt, maar ook makkelijk weer verloren.
Tot op het laatst bleef het spannend voor SC Westervoort of klassenbehoud gerealiseerd kon worden. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen, waardoor SC Westervoort voor Eendracht Arnhem, Elistha en EDS bleef en dus ook aankomend seizoen in de vierde klasse actief is.”

Wat neem je mee naar komend seizoen?
“De ervaring in de “Arnhemse” klasse. In deze klasse draait het meer om tactiek en techniek. De Achterhoekse kant kenmerkt zich meer door het harde werken.”

Wat neem je niet mee naar komend seizoen?
“Onze blessures. Ik hoop dat de spelersgroep gespeend blijft van blessures. Vanuit de club wordt hier alles aan gedaan.”

Verwachtingen nieuwe seizoen:
“Als de groep blessurevrij blijft en wij met aanvallend en attractief voetbal ons spel kunnen spelen, dan schat ik in dat wij meedoen om plaats 7-9.”

Kanshebbers
“Ik zie binnen onze klasse de volgende ploegen als kanshebbers op het kampioenschap dan wel de nacompetitie: CHRC was afgelopen seizoen al een lastige tegenstander en zij hebben zich enorm versterkt voor aankomend seizoen, waardoor ik denk dat zij mee gaan doen om de titel. GVA heeft vorig jaar meegedaan om de titel, nacompetitie gehaald en net niet gepromoveerd. Hebben een sterke jonge ploeg en ik zie hen dit seizoen gewoon weer eindigen in de top3.
DVV heeft een aantal versterkingen gehaald en daar verwacht ik veel van. Ook voor hen een top 3 notering.
Jonge Kracht is gewoon een goede, stabiele degelijke ploeg, waardoor zij gewoon hoog (kunnen) gaan eindigen.”

Doelstellingen SC Westervoort:
“Aanvallend en attractief voetbal spelen vanuit SC Westervoort en samen met onze tegenstanders sportief blijven voor elkaar en met elkaar.”

 

©Door de Redactie

Meer nieuws lees je hier