NC: ZVV’56 handhaaft zich na knotsgekke finale (FOTO’S)

Een finale zoals een finale hoorde te zijn. Dat speelde zich vanmiddag af in de Apeldoornse wijk Zevenhuizen. Het treffen tussen vijfdeklasser IJsselstreek en vierdeklasser ZVV’56 zal nog lang bij de aanwezigen in het geheugen blijven. Vuurwerk, doelpunten (elf maar liefst), een opstootje, een rode kaart en een verlenging waren allemaal aanwezig in de finale om handhaving/promotie naar de vierde klasse.
Vanaf de aftrap was de spanning al te snijden. IJsselstreek kon promoveren en ZVV’56 moest voor het tweede jaar op rij een finale spelen om lijfsbehoud in de vierde klasse. Met een zeer bedroevend niveau zagen de 500 aanwezigen hoe ZVV’56 na 120 minuten spelen de langste adem had in een knotsgek duel, waarin de uitslag 6-5 zou gaan worden.
Na 90 minuten spelen stond er voor de Apeldoorners een positieve score van 3-2 op het scorebord, totdat door een ingreep van Rinus Haverhoek de vlam in de pan sloeg. Spelers en supporters van beide ploegen gingen met elkaar op de vuist, waarbij de onberispelijk fluitende leidsman Khalifa de wedstrijd stillegde.

Na een afkoelperiode van een kwartier konden de 21 spelers (Jurian Speek van ZVV’56 kreeg een rode kaart) de resterende vier minuten uitspelen. Of het allemaal nog niet gekker kon, trok IJsselstreek de stand diep in blessuretijd recht. Paul van Benthem zorgde er met zijn inzet voor dat de wedstrijd nog minimaal 30 minuten langer zou duren. Een verlenging was onafwendbaar.
In de verlenging zou er nog vijf keer gescoord worden. Matchwinner aan Apeldoornse zijde Jim Florentinus, goed voor vier doelpunten, schoot in de verlenging zijn ploeg naar de overwinning. Door deze winst mag ZVV’56 nog een seizoen in de Apeldoornse bundesliga uitkomen.

Klik HIER voor meer foto’s

Door: René Hulshoff
Foto’s: Dennis Bresser

Meer over ZVV’56 hier