FINALE l AVW’66 verslaat gastheer van Arnhem Cup in eigen huis (FOTOREEKS)

Arnhem – AVW’66 heeft zich de finale van de Arnhem Cup gewonnen door 4e klasser Eendracht Arnhem te verslaag met 1-2.  AVW’66 versloeg op sportpark Over het Lange water de halve finalist SML met 2-0. 

AVW’66 moest daardoor het in de finale dinsdag  5 juni opnemen tegen gastheer Eendracht, dat zich al eerder had geplaatst voor de eindstrijd door een verrassende zege op stadgenoot MASV in de eerste halve finale.
Mede door de play-off -verplichtingen was deze duel naar dinsdagavond verzet. Op het sportpark waren weinig belangstellenden, mede doordat het op dinsdagavond werd gespeeld.

Tot aan 0-2 was er niets aan de hand voor AVW. In de 24e minuut scoort Glenn Lemein, vanuit een assist van Jaimy Toonen Dekkers, de 1-0 voor AVW’66.  Zes min. later leek de wedstrijd beslist. In de 30e minuut scoort Robin van Otegem, opnieuw vanuit een assist van Jaimy Toonen Dekkers, de 2-0.

Na de thee leefde Eendracht op met goed voetbal en kansen. AVW moet keeper Bram van Riezen dankbaar zijn dat het maar bij 1 doelpunt bleef zodat de eindstand op 1-2 bleef steken.

AVW trainer Coach Wouter vd Ent was na afloop gematigd tevreden. ” Doordat we veel blessures en schorsingen hebben zijn we vandaag met met vijf/zes spelers van de 2e in de basis gestart. Maar dat mag geen reden zijn van deze kleine uitslag. Men verwacht dat we zomaar 6-7 scoren, zonder te kijken wat voor een seizoen we gedraaid hebben. Heel lang mee gedaan voor het kampioenschap, daarnaast bekervoetbal, nacompetitie en dit. Ook mijn complimenten aan Eendracht Arnhem hoe ze vandaag speelde, vooral tweede helft. Maar onze selectie is toe aan vakantie na deze slopende seizoen. Daarom smaakt deze finale als een soort toetje van het seizoen.  ”

Coach Wouter vd Ent , 2e van links na afloop met de CUP

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM

 

©Door onze verslaggever