Redouan Eddarkaoui heeft nog twee weken om nieuwe club te vinden

Arnhem – Na twee turbulente seizoenen bij Achilles’29 is Redouan Eddarkaoui op zoek naar een nieuwe uitdaging. De 19-jarige aanvallende middenvelder uit Arnhem hoopt de komende weken een mooie club op niveau te vinden waar hij een volgende stap in zijn voetbalcarrière kan zetten.

Eddarkaoui werd bij AVW’66 ontdekt door De Graafschap en speelde vijf seizoenen in de jeugdopleiding van de Superboeren in Doetinchem. Eddarkaoui: “Dat was een mooie tijd, ik speelde als spits en scoorde veel. Omdat ze vonden dat ik fysiek te kort kwam, moest ik na vijf jaar weg. Toen ben ik weer in Westervoort gaan voetballen bij AVW’66 waar ik mijn debuut in het eerste heb gemaakt. Aan het einde van het seizoen speelde we een vriendschappelijke wedstrijd tegen Vitesse en scoorde ik tweemaal, dat was natuurlijk fantastisch om mee te maken als jongen van 17. Mede door die wedstrijd kon ik naar Achilles’29 dat toen nog in de eerste divisie uitkwam”.

De technische middenvelder met een fantastische traptechniek hield aan de tijd in Groesbeek een dubbel gevoel over: “Ik zou beginnen bij Achilles’29 onder 19 en met Jong Achilles’29 meetrainen. Uiteindelijk heb ik heel veel met de beloftenploeg gespeeld die uitkwam in de Derde Divisie. Dit seizoen mocht ik aansluiten bij de hoofdmacht en speelde ik tegen Jong Sparta in de Tweede Divisie en tegen NEC voor de KNVB Beker, maar voor de winterstop was het nog vooral Jong Achilles’29. Dat was een verzamelplek van veel talentvolle spelers, maar niet echt een team. Het faillissement en de leegloop van het eerste elftal gaf mij een heel dubbel gevoel. Aan de ene kant was er chaos, aan de andere kant was het een kans voor mij om in de Tweede Divisie te spelen. Hoewel we bijna alles verloren, viel het niveauverschil me mee. Iedereen was erg gemotiveerd om zich te laten zien en ik heb uiteindelijk dertien wedstrijden in de Tweede Divisie gespeeld”.

Voor komend seizoen is Eddarkaoui kritisch: “Na twee seizoenen Achilles’29 hoop ik een volgende stap te zetten. Ik verwacht dit jaar mijn studie Sport & Bewegen in Arnhem af te ronden en woon nog bij mijn ouders in Arnhem. Er is belangstelling van clubs in de tweede en derde klasse en een filmpje met mijn acties op You Tube wordt veel bekeken, maar ik hoop op club in de Hoofdklasse of hoger in de buurt zodat ik kan afstuderen en mezelf als voetballer verder kan ontwikkelen. Mijn voordeel is dat ik op alle posities voorin en achter de spitsen inzetbaar ben en dat ik op mijn 19e jaar al heel wat wedstrijden op niveau gespeeld heb”.

Meer over Achilles 29 vind je hier

Door: Peter de Kinder