Simpele zege op degradant Achilles’29 stelt 2e divisie veilig voor FC Lienden (FOTOREEKS)

GROESBEEK – In Groesbeek deed FC Lienden wat het moest doen. Winnen. Iets wat alle overige ploegen in de strijd tegen nacompetitie overigens ook deden. Toen in de tweede helft snel voorsprong werd genomen vond tegenstander Achilles’29 het eigenlijk wel helemaal goed. De 14e plek was behouden, rechtstreekse handhaving was een feit. Blijheid en vooral opluchting bij spelers, staf en bij de toch nog in behoorlijke getale aanwezige FC Lienden aanhang die gelukkig wel vertrouwen in een goede afloop bleef houden.

Met de winst van 0-3 tegen Achilles’29 behield FC Lienden de 14e positie en werden er 41 punten behaald dit seizoen. De laatste 3 wedstrijden leverde 6 punten op. Dit had geen punt minder moeten zijn anders zou een loodzware nacompetitie hebben gewacht. Gelukkig blijft FC Lienden dit bespaard. Zijn dit seizoen 41 punten voldoende voor rechtstreekse handhaving, vorig seizoen moest UNA met 41 punten zelfs nog nacompetitie spelen. Een nacompetitie die de club toen niet overleefde. Het geeft aan hoe waanzinnig zwaar de tweede divisie competitie is. Nu mogen T.E.C. en FC Lisse gaan proberen via de nacompetitie klasseboud te bewerkstelligen.

De missie van rechtstreekse handhaving is uiteindelijk gelukt. Een moeizaam en in sportief opzicht teleurstellend seizoen met woelige laatste maanden kan afgesloten worden. Het begon allemaal zo mooi. De resultaten in de eerste fase van de competitie waren goed en hoopvol. Vanaf december kwam de klad erin. Voetballend werd het steeds minder, fysiek en conditioneel waren de zaken niet op orde, het wegvallen van één sterkhouder kon niet opgevangen worden, de supporters begonnen te morren. Het vertrouwen werd steeds minder en met de prestaties ging het bergafwaarts. Uiteindelijk werden de laatste 3 wedstrijden nog voldoende punten gehaald voor direct lijfsbehoud. Zodat vanaf nu, lerend van dit seizoen, alle focus verder op komend seizoen gericht kan zijn. Een seizoen waarin een nog zwaardere competitie wacht. De beste ploegen Katwijk en Kozakken Boys blijven, en voor de al gedegradeerde ploegen Achilles’29 en De Dijk komen Spakenburg en Jong Vitesse terug.

Sponsoren en businessclubleden, supporters, trouwe bezoekers van de wedstrijden: bedankt voor alle steun. Vrijwilligers en betrokkenen bij de wedstrijden en de organisatie: bedankt voor de medewerking en inzet. Spelers die de club gaan verlaten: het ga jullie goed en succes verder. Tot slot, Zaterdag 1 vanaf deze plaats gefeliciteerd met de periodetitel en veel succes in de nacompetitie.
Nieuws met betrekking tot de selectie van komend seizoen, informatie over de seizoensvoorbereiding en verdere informatie met betrekking tot het komende seizoen zal nader via de website gecommuniceerd worden.

Klik HIER voor meer foto’s

Foto’s: Philio Milio

Stand in deze klasse hier