DUNO helpt DTS Ede richting de nacompetitie ondanks nederlaag

DTS Ede heeft zich vanmiddag ondanks een 0-1 thuisnederlaag geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. Zoals bekend hadden de Edenaren plaatsing zelf niet meer in eigen hand, maar kampioen DUNO Doorwerth hielp een handje mee door met een overduidelijke 5-1 zege op DHSC ervoor te zorgen dat DTS Ede de periode van de kampioen overnam. DTS Ede verzuimde in het eerste bedrijf de vele kansen die het kreeg af te ronden, waardoor het Bennekom in de wedstrijd hield. Een gevaarlijke uitbraak van de gasten besliste uiteindelijk het duel.

Vandaag eindigde het seizoen voor DTS Ede met een derby tegen Bennekom. Of toch niet? DTS Ede had nog een theoretische kans op verlenging van de reguliere competitie, maar daarvoor was het wel afhankelijk van de uitslagen bij de duels WNC – Sliedrecht en DUNO Doorwerth – DHSC. Eigenlijk werd deze derby alleen gespeeld om de spreekwoordelijke eer, want de resultaten op de “andere” velden zouden het lot van de Edenaren bepalen. Bennekom kwam in ieder geval naar Ede om iets recht te zetten. In het heen duel werd het onder winterse omstandigheden van het kastje naar de muur gespeeld en leed het in eigen huis een kansloze 0-3 nederlaag die nog veel groter had kunnen uitvallen.

Vandaag waren de omstandigheden buitengewoon zomers met zo’n 30 graden op de thermometer. Dit was ook in het spel terug te zien. Het tempo lag, begrijpelijk, wat lager dan normaal. DTS Ede startte goed en nam al snel het iniatief. In de zevende minuut was Anouar Tmim gevaarlijk met een schot wat net naast ging. Kort daarop volgde een grote kans voor Haikaz Vervaart die zijn schot gepakt zag worden door doelman Christiaan de Haan. Ook Jamal Ouassif, strak schot, en Jesse Buikema, kon na interceptie alleen door, wisten niet te scoren. Daarna was het Joel van Wijk die tot twee maal toe vanuit een corner met het hoofd gevaarlijk was. De eerste keer nog net weggetikt, door de vandaag sterk spelende Christiaan de Haan, en daarna net over. Na een klein half uur had DTS Ede echt op voorsprong moeten komen, maar eerst verzuimde Niels van Steenbeek binnen te prikken en daarna was het Haikaz Vervaart die vanuit de rebound op de keeper schoot. Bennekom daarentegen deelde een paar kleine speldenprikken uit, maar wist niet echt gevaarlijk door te komen. Met een nul nul ruststand deden de Edenaren zichzelf echt te kort.

Na de rust ging de hoge temperatuur een rol spelen. Aanvankelijk kon DTS Ede nog het aanvallende spel spelen en was het wederom Jamal Ouassif die zijn schot naast zag gaan. Daarna kwam Bennekom beter in het spel. En zowaar wist het meteen toe te slaan. Niet goed uitverdedigen zorgde ervoor dat Denny van Loen in de 59e minuut ongehinderd kon binnen knikken; 0-1. Ondertussen kwamen er goede tussenstanden door van de “andere” velden, waar zowel WNC als DUNO op voorsprong stonden. Ryan Ekoe werd gebracht voor Niels van Steenbeek en daarmee gaf Coach Spies nog maar eens een aanvallende impuls. Maar Bennekom wist ondertussen de wedstrijd goed te controleren en DTS Ede had er geen antwoord op. Joel van Wijk wist tussendoor nog eens gevaarlijk te zijn met een geplaatste kopbal, maar ook deze ging naast.

DTS Ede werd tekort gedaan en had vandaag zeker een punt verdiend, maar daar maalde niemand om. De punten naar Bennekom, maar nacompetitie voor DTS Ede.
Feit is dat het seizoen voor DTS Ede er nog niet op zit en dat de selectie zich mag opmaken voor het spelen van hopelijk drie finales. Allereerst te beginnen met een thuisduel tegen Kloetinge aanstaande zaterdag. Onderstaand het speelschema:

1e ronde:

* 02-06-2018 HZVV – Montfoort
* 02-06-2018 WHC – Gorecht
* 02-06-2018 DTS Ede- Kloetinge
* 02-06-2018 Drachtser Boys – Sportlust

2e ronde:
* 09-06-2018 HZVV / Montfoort – WHC / Gorecht
* 09-06-2018 DTS Ede/ Kloetinge – Drachtser Boys / Sportlust

Finale:
* 16-06-2018 DTS Ede/ Kloetinge / Drachtser Boys / Sportlust – HZVV / Montfoort / WHC / Gorecht

Het terugtrekken van Jong FC Twente heeft gevolgen voor de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse.
De KNVB heeft beslist dat de drie verliezend finalisten een extra halve competitie gaan spelen op dinsdag 19 juni,
zaterdag 23 juni en dinsdag 26 juni. De winnaar van deze halve competitie plaatst zich voor de Hoofdklasse.

DTS Ede – Bennekom 0-1 (0-0)
Doelpunten: 59. Denny van Loen 0-1
Gele kaarten: Just Berends

DTS Ede: Robin Franken, Bram Holtman, Sil Buikema, Joel van Wijk, Jordy van Dalen, Christoph Willemsen, Jesse Buikema, Haikaz Vervaart (83. Mohamed Laukili), Niels van Steenbeek (66. Ryan Ekoe), Anouar Tmim (86. Michel Hol), Jamal Ouassif.

Bennekom: Christiaan de Haan, Jonathan Slootmans, Mike Peters, Rob Dellemann, Denny van Loen, Roy Versluis, Redouan Hazzat, Jeffrey Rutgers, Lennart van de Peppel (75. Sander Dominicus), Marco Corba, Just Berends.

 

Verslag & foto’s: René Willemsen

Stand in deze klasse hier