Voorbeschouwing: FC Lienden naar Achilles’29 voor laatste kans directe handhaving 2e divisie

FC Lienden heeft zaterdag in Groesbeek de laatste mogelijkheid om zich rechtstreeks te handhaven in de tweede divisie. Dan moet van het al gedegradeerde Achilles’29 gewonnen worden. Bij ieder ander resultaat is de ploeg afhankelijk van andere uitslagen en kan er maar zo een loodzware nacompetitie wachten. De wedstrijd Achilles’29 – FC Lienden wordt zaterdag om half vier gespeeld op sportpark De Heikant in Groesbeek.

De laatste speelronde in de tweede divisie staat vol van spanning. In Werkendam gaan Kozakken Boys en Katwijk uitmaken welke ploeg het kampioenschap opeist dit seizoen. Onderin zijn Achilles ’29 en De Dijk rechtstreeks gedegradeerd. Welke ploegen de plaatsen 15 en 16 gaan bezetten en daardoor nacompetitie moeten spelen voor lijfsbehoud is nog wel degelijk een spannende aangelegenheid. Vijf ploegen komen nog in aanmerking voor deze nacompetitieplaatsen. Hierbij hebben AFC, De Treffers en FC Lienden het nog in eigen hand om het tweede divisieschap te prolongeren. A.F.C. heeft aan 1 punt genoeg. De Treffers en FC Lienden moeten winnen om niet afhankelijk te worden van FC Lisse en T.E.C., de ploegen die nu de 15e en 16e plek innemen. Eindigen teams gelijk dan is het doelsaldo bepalend.

De situatie onderin is als volgt:

12. A.F.C. 40 pnt. Doelsaldo -12
13. De Treffers 38 pnt. Doelsaldo -5
14. FC Lienden 38 pnt. Doelsaldo -18
15. FC Lisse 37 pnt. Doelsaldo -10
16. T.E.C. 35 pnt. Doelsaldo -14

 

Het wedstrijdprogramma van deze ploegen is komende zaterdag:

Achilles ’29 FC Lienden
De Dijk De Treffers
Excelsior M. A.F.C.
FC Lisse Jong Sparta
T.E.C. HHC Hardenberg

 

Nacompetities kunnen een aangenaam toetje zijn. Gaat het om al dan niet degraderen dan wordt het anders. Dan kan het zo maar een nachtmerrie worden. Geen van de ploegen onderin zit hierop te wachten dus alle ploegen gaan komende zaterdag vol aan de bak. Feit is in ieder geval dat het wedstrijdverloop zaterdag bij deze ploegen en hun supporters vol spanning zal staan.

Met Achilles ’29 treft FC Lienden een tegenstander waarvan alles verwacht kan worden. Op grond van de resultaten dit jaar van de Groesbeekse ploeg is optimisme gerechtvaardigd. Maar in deze laatste thuiswedstrijd zal de ploeg van interim trainer Arno Arts ongetwijfeld voor een eervol resultaat gaan en dit rampseizoen vol onrust, sores, verloop, onzekerheid en alle verdere perikelen in ieder geval in sportief opzicht met opgeheven hoofd willen afsluiten.

Bovendien verloopt voor FC Lienden vanaf de winterstop de competitie ook moeizaam. De eerste wedstrijd van dit kalenderjaar 2018 was thuis tegen Achilles ’29. Een wedstrijd die in een geflatteerde 2-0 overwinning eindigde. Nadien wist de ploeg thuis nog wel wat punten bijeen te sprokkelen maar uit werd alleen bij FC Lisse een zege behaald. Het is duidelijk dat de ploeg naar het einde van de competitie snakt waarbij nog één keer voluit gegaan moet worden om weg te blijven van een nacompetitie, en om een toch teleurstellend seizoen nog een enigszins waardig slot te geven.

Afgelopen zaterdag was vv Barendrecht een maatje te groot voor de Betuwse ploeg en vrijwel vanaf het begin was het duidelijk dat een goed resultaat niet voor de hand lag. Zaterdag wacht een nieuwe wedstrijd en een andere tegenstander. Dan wordt er een teamprestatie verwacht en vanaf het eerste fluitsignaal moet de ploeg er staan waarbij scenario’s als uit bij HHC Hardenberg en De Dijk voorkomen moeten worden. De ploeg van het duo Hans van de Haar en Michel op ’t Hoog heeft alles nog in eigen hand, moet eigen gaan van haar eigen kracht en kan zich rechtstreeks veilig spelen. Afhankelijk van andere uitslagen moet je niet willen zijn en hoe dat voelt heeft men afgelopen zaterdag op de Abdijhof al een beetje kunnen ervaren. De FC Lienden formatie wordt zaterdag in Groesbeek alle succes en steun toegewenst. De wedstrijd die om half vier begint staat onder leiding van scheidsrechter Luca Cantineau uit Voorburg.

Stand in deze klasse hier