Finale Arnhem Cup (Eendracht – AVW’66) mogelijk op een andere datum

Arnhem – De finale om de Arnhem Cup tussen AVW’66 en Eendracht wordt waarschijnlijk op een andere datum gespeeld. De finale van het prestigieuze toernooi staat voor zondag 3 juni op het programma, maar mogelijk heeft AVW’66 in dat weekend nacompetitieverplichtingen. 

Zaterdag tweedeklasser AVW’66 uit Westervoort is als promovendus aan een geweldig seizoen bezig. De ploeg van trainer Wouter van der Ent heeft zaterdag aan een overwinning op het al gedegradeerde ESA genoeg om zich als nummer drie van de ranglijst te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. Deze nacompetitie begin op zaterdag 2 juni en krijgt bij winst een vervolg op 9 en wellicht 16 juni.

De verrassende finalist Eendracht Arnhem is na een vliegende start na de winterstop erg teruggevallen in de 4e klasse F van het zondagvoetbal en dreigt als elfde te eindigen, een positie die de club verplicht tot het spelen van nacompetitie voor behoud in de vierde klasse. Alleen wanneer Eendracht zondag de thuiswedstrijd van CHRC wint, kan Eendracht ontsnappen. Bovendien mag Westervoort dan niet winnen bij hekkensluiter Elistha of Dierensche Boys moet thuis van Jonge Kracht verliezen.  Eindigt Eendracht toch op de elfde positie speelt het 10 juni en mogelijk 17 juni ook voor de nacompetitie.

Door : Peter de Kinder