Millingen verzekerd van nacompetitie, Groesbeekse Boys toont zich slechte verliezer

Groesbeek – Millingen won zondagmiddag voor het eerst in historie in Breedeweg van de Boys. En is door het verlies van ONA’53 verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Groesbeekse Boys speelt ook nacompetitie maar het is nog niet zeker of dat dit voor promotie of voor degradatie is. Eindstand 2-4.

Het eerste half uur viel er weinig te beleven, de eerste grote kans was voor de thuisclub. Met hulp van SC Millingen mocht Sil Eikholt uithalen, keeper Haukes verwerkte de inzet echter tot corner. De bezoekers waren wat effectiever, een prachtige pass van Dave Neijenhuis kwam bij Sam van der Velden en die stelde David Rüben in staat om te scoren 0-1. Na de thee stond het al meteen 0-2, dezelfde hoofdrolspelers waren erbij betrokken: voorzet Van der Velden en afronding door David Rüben.

Daarna gingen de geel zwarten ook mee voetballen. Millingen keeper Chiem Haukes moest de handen uit mouwen steken en dat ging hem perfect af door twee inzetten van Bram de Bruin te blokkeren. Sam van der Velden wist Millingen (nog) niet in veilige haven te brengen door een geweldige mogelijkheid niet te verzilveren. Goaltjesdief Dave Kleijnen bracht de spanning terug, hij lobde een doorgekopte bal van Sander Bisseling over keeper Haukes heen: 1-2.

Dat gebeurde in de 80e minuut. Bij Millingen kwam pinchhitter Rick Wolsing in het veld en die zette meteen 1-3 op het scorebord. Het was nog niet gedaan want het publiek kreeg daarna nog 2 doelpunten voorgeschoteld. In de 87e minuut maakte Dave Kleijnen zijn tweede: 2-3. Wolsing liet het er echter niet bij zitten en scoorde nog een keer: 2-4.

Voor de Boys waren de druiven zuur, arbiter Rutten was in hun ogen de gebeten hond. maar dat was niet helemaal terecht. De bewoners van de Breedeweg bakten er zeker in het 1e uur weinig van. Pas nadat Sander Bisseling in de ploeg kwam, zagen we power in het elftal komen. Tegenstander van vandaag toonde zich een slechte verliezer met grensrechter Marcel Eijkhout voorop. Hij leverde 5 minuten vóór tijd de vlag in. Gelukkig was wedstrijdsecretaris Imara Bons wel bij zinnen, zij nam voor het restant de honneurs  langs de lijn waar.

Opstelling SC MILLINGEN:  Chiem Haukes, Robin van der Hoeven, Randy Vermeulen (aanvoerder), Tim van de Hurk,  Dave Neijenhuis, Menno Houkes, Niels Wingels (Rick Wolsing), Willem van Deelen (Joris Wingels), Frenk Huisman (Danny Penninx), David Rüben en Sam van der Velden.

Opstelling GROESBEEKSE BOYS: Jeffrey Hoogenbosch, Rens Hubers (Ivo van der Horst), Thom Jochoms (aanvoerder), Bjarne Beelen (Sander Bisseling), Niek Eeren, Jorn van der Horst, Rick Hubers, Bram de Bruin, Sil Eikholt (Maarten van den Burg), Dave Kleijnen en Leroy Kersten.   

Scheidsrechter Meggie Rutten uit Nijmegen.      

Door: Hein van de Wal

Stand in deze klasse hier

Verslag insturen kan via deze pagina