OVC’85 kampioen in eerste seizoen als Zaterdag club

ARNHEM – OVC’85 is afgelopen zaterdag kampioen geworden in 4e klasse B en promoveert naar de 3e klasse. De Oosterbeekse formatie stapte dit jaar over naar de Zaterdag tak en is in het eerste jaar gelijk succesvol.

De lastige uit wedstrijd op de Geitenkamp tegen De Paasberg werd 3-0 gewonnen, de laatste belager vv Zeewolde verloor in Ede bij Fortissimo met 2-0. Waardoor OVC’85 met 54 punten uit 20 wedstrijden niet meer in te halen is in de 2 resterende wedstrijden.OVC’85 begon net als een week eerder bij Wodanseck stroef aan de wedstrijd en leek gezien het tempo in de openingsfase toch veel last te hebben van de zomerse temperaturen aan de Vondellaan.

Pas na een halfuur spelen was het raak voor de gasten.
Na een goed uitgespeelde aanval over links maakte op aangeven van Jesper Onck sterkhouder Thijs van Gestel de openingsgoal 0-1.

Ondanks de bevrijdende 0-1 bleef de Paasberg goed verweer geven, via Ricardo Diaz & Michael Weggemans kreeg het goede kansen maar een andere sterkhouder OVC’85 goalie René Gerrist hield 2 keer knap zijn goal schoon.

Na rust bleef het spelbeeld het zelfde een OVC’85 dat domineert & De Paasberg verdedigend goed in de organisatie.
Ondanks het overwicht kon OVC’85 maar weinig 100% kansen klaarspelen mede door het stroeve veld en de uitblinkende Paasberg goalie Wilco van Walem.

Uiteindelijk kreeg OVC’85 een dik kwartier voor tijd de lang gezochte 0-2. Een mooie corner van invaller Terence Mayimona promoveerde Nick Bijlsma met een schitterende volley onhoudbaar in de bovenhoek achter de Paasberg goalie tot 0-2.

Niet veel later was het OVC-captain en topscorer van Arnhem e.o Vincent van Weelden die uit een rebound zijn 36e competitie treffer maakte en daarmee de eindstand bepaalde op 0-3.

Na het fluitsignaal van leidsman Grisel moest OVC’85 afwachten of het kampioenschap wel binnen was. De ploeg uit Oosterbeek was afhankelijk van de uitslag van het duel tussen nummers 3 & 2 Fortissimo en Zeewolde.

Na een halfuur wachten op het hoofdveld van de Paasberg kwam het goede nieuws door vanuit Ede, concurrent Zeewolde had verloren. Het was het startsein voor een Oosterbeeks feestje op de Vondellaan. Dansende spelers en fans vierden het kampioenschap met bier en veel gezang. Een mooie prestatie van trainer Wim Kamphuis die volgend seizoen werkzaam is bij vv Dieren en dan OVC’85 als tegenstander zal treffen in de 3e Klasse Zaterdag.

Door: Herman Punte

Stand in deze klasse hier