Futsal | ZVV Ede haalt Zoubeir Hadi op bij PFC

EDE – Na het aantrekken van doelman Pascal Klarenbeek heeft ZVV Ede voor komend seizoen een nieuwe versterking binnen. De 25-jarige Edenaar Zoubeir Hadi komt over van PFC/ Pro Sport Centrum uit Apeldoorn. Daarmee krijgt de selecte van trainer Paul Prins steeds meer vorm.

Hadi heeft met zijn 25 jaar al heel wat ervaring op zak. Zo speelde de aanvallend ingestelde speler in de eredivisie bij WSV en in de eerste divisie bij PFC/ Pro Sport Centrum. Afgelopen seizoen behaalde Hadi nog de titel met PFC/ Pro Sport Centrum en schoot hij 26 keer met scherp. De Edenaar – die vlakbij de nieuwe topsporthal woont – is blij met zijn overstap. ‘Ik kijk er naar uit om het zaalvoetbal in Ede naar een nog hoger niveau te tillen. De doelstelling van ZVV Ede in de eerste divisie is handhaving, maar ik ben er van overtuigt dat we in de middenmoot kunnen meedraaien.’

Hadi had het goed naar z’n zin in Apeldoorn, maar de aanvaller kon zijn privéomstandigheden en ambitie niet meer met elkaar combineren. ‘WSV en PFC gaan komend seizoen fuseren. Ze willen de trainingsintensiviteit verhogen naar vier keer per week. Dat is te veel voor mij. Toen technisch manager Henry Snetselaar mij belde was ik onder de indruk van de plannen van ZVV Ede.’

ZVV Ede heeft met Hadi een ervaren speler binnengehaald. De nog altijd pas 25-jarige Edenaar hoopt jonge jongens te kunnen helpen, maar wil vooral belangrijk zijn in het veld. ‘Ik ben een kartrekker met de nodige ervaring, dat kan zeker helpen. Een aantal jongens van het team ken ik goed, dat scheelt. Ik ben er van overtuigt dat er nog mooie dingen staan te gebeuren.’

Technisch manager Snetselaar verwacht veel van de nieuweling. ‘Van een speler die afgelopen seizoen 26 doelpunten heeft gemaakt in de eerste divisie mogen we vanzelfsprekend iets verwachten, maar ik ben vooral blij dat Hadi de wetten van de eerste divisie kent, dat is belangrijk. Met zijn ervaring kan hij hoe dan ook andere spelers naar een hoger niveau tillen.’

Door: Harm Bosma 

Meer zaalvoetbal vind je hier