5E l Kolping-Dynamo brengt Aquila nauwelijks in problemen (Samenvatting)

Nijmegen – Een heerlijk zonnetje stond boven de gortdroge voetbalakker in de Nijmeegse binnenstad. Aquila mocht op bezoek bij Kolping-Dynamo. De thuiswedstrijd in Dreumel was in een zege voor Aquila. Eindstand 2-3. 

Op het intrieste veld was een bal over de grond spelen vrijwel onmogelijk. Beide ploegen hanteerden daarom al snel de lange bal. Al snel was duidelijk dat de gelukkigste zou winnen deze middag. Aquila komt op 0-1 door een doelpunt van Jop, zijn schot  gaat via een tegenstander over de keeper van de thuisclub. Direct vanaf de aftrap wordt een slapend Aquila overvallen en de bal beland op stip. Niet v oor het eerst dit seizoen stopt Hidde de strafschop. Vlak voor rust een aantal enorme kansen voor Aquila voor Rick en met name Bram, echter wordt vergeten de wedstrijd in het slot te gooien.

Na rust komt Kolping-Dynamo al snel op 1-1. Aquila recht de rug en zet nog even aan. Een goede voorzet van Bram, die Joep heel bekeken liet lopen……, en de jarige Conte zet Aquila weer op voorsprong: 1-2. Aquila komt nauwelijks in de problemen. Mees valt sterk in en uiteindelijk maakt Conte de 1-3. In de slotseconde valt er een corner wel of niet over de doellijn, het maakt niet meer uit dat de scheidsrechter de goal toekend, hij fluit gelijk af: 2-3, 3 belangrijke punten voor Aquila. Hemelvaartsdag speelt Aquila thuis tegen SCD, aanvang 14.30 uur.

 

Video: Antoon Last

Stuur ook je verlag in via onze site, Dat kan hier