4E l Zwaar bevochten overwinning SV Nijmegen bij Achilles’29, Krayenhoff periodekampioen

Groesbeek – Op deze hete zomerse dag behaalde Nijmegen een zwaar bevochten overwinning op Achilles’29 en nam 3 punten mee terug naar Nijmegen. SV Nijmegen begon voortvarend en zette vroeg druk op. In de 13e min was het al raak doordat de achterhoede van Achilles’29 de mist in ging, profiteerde Sven Klaassen van dit buitenkansje en Nijmegen kwam op 0 – 1 . In de 15e min was er al een volgende kans voor Nijmegen maar de keeper redde deze bal van Jordy van den Broek. Niet veel later kreeg Nijmegen weer een mooie kans, Amer Muhamedbugović gaf een lange bal op Jordy maar de bal werd naast gekopt. In de 21ste min was het raak aan de andere kant, uit balverlies werd er snel omgeschakeld en Achilles’29 maakte er 1 – 1 van.

Nijmegen rechtte hun rug en binnen 2 minuten stond Nijmegen weer voor. Sven Klaassen maakte er met een afstandsschot 1 – 2 van. In de 35ste minuut nam Mehmet Aribas een vrije trap maar helaas voor Nijmegen werd de kopbal van Erik Makaay gered. Daarna nam Achilles’29 de heft in handen maar Nijmegen mocht van geluk spreken dat Deniz Öztürk in topvorm stak en Nijmegen op de been hield.

Achilles’29 kreeg in de 36ste min een grote kans maar Deniz verwerkte de bal tot corner. Uit deze corner werd de bal vanaf 16 meter onder in de linkerhoek geschoten maar ook hier had de keeper van Nijmegen een antwoord op. Aan de andere kant gaf Jeffrey Peeters een mooie bal op Jordy maar ook deze kans werd naast geschoten. In de 43ste ging Achilles’29 alleen op het doel af maar deze bal werd naast gestift en zo bleef het tot aan de rust 1 – 2.

In de 2e helft werd Achilles’29 sterker en dat resulteerde gelijk in een grote kans maar het afstandsschot kwam via de onderkant van de lat weer terug in het veld. Het spel bleef op en neer gaan en met een mooi afstandsschot probeerde Mehmet de keeper van Achilles’29 te verschalken maar ook deze bal werd goed verwerkt dus het bleef 1-2. Achilles’29 werd sterker en kregen 2 grote kansen maar iedere keer vonden ze de keeper van Nijmegen Deniz op hun pad. Uit een mooi 1 – 2 tussen Jordy en Antoine In Den Bosch raakte Antoine eerst de paal en in de rebound de lat . Niet veel later had Nijmegen een penalty moeten hebben maar de scheidsrechter dacht er anders over dus de 1 -2 bleef op het scorebord staan. In de 62ste minuut kreeg Nijmegen weer een mooie kans , door goed doorzetten van Floyd Hermsen kwam de bal bij Jordy van den Broek maar helaas werd deze bal over geschoten . Achilles’29 ging de laatste 25 minuten volle bak spelen en met een lange bal werd de bal op hun linksbuiten gespeeld en hij haalde snoeihard uit en de bal verdween onderkant lat achter Deniz en het was weer gelijk 2 – 2. In de 70ste minuut kreeg Nijmegen een corner te nemen, Mehmet schoot hem voor en Nathan schoot de bal achter de keeper van Achilles’29 en Nijmegen leidde weer met 2 -3. De laatste 10 minuten waren voor Achilles’29, ze kregen tal van corners en Nijmegen stond met de rug tegen de muur.

In de laatste minuut kreeg Achilles’29 een 100% kans maar als zo vaak redde Deniz deze bal met een katachtige sprong en tikte de bal over.

Het bleef tot het einde spannend maar in de stand kwam geen verandering meer en Nijmegen nam 3 punten mee terug uit Groesbeek.

Note: Krayenhoff won bij WVW en pakt daarmee de 2e periode titel .

Door: Wilfried Goudt

Stand in deze klasse hier
Stuur ook je verlag in via onze site, Dat kan hier