Gelijkspel Vorden in uiterst aantrekkelijke duel tegen Varsseveld (FOTOREEKS)

Vorden – De inzet, duelkracht, wedstrijdinstelling en drive die vanmiddag Vorden  ten toon spreidde was bewonderingswaardig. Helemaal gezien het feit dat zij donderdagavond tegen Union ook al 90 minuten vol aan de bak moesten en dat er tussen beide wedstrijden in drie dagen ook nog eens een koningsdag tussen zat.  En als je dan ook nog een bedenkt dat vanmiddag Varsseveld de tegenstander was, is deze prestatie extra bijzonder want de ploeg uit het hart van de Achterhoek staat al jarenlang bekend als een fysiek, conditioneel en qua duelkracht zeer pittige tegenstander.

In de ontstellend spannende 2e klasse I stonden vanmiddag de nummer 11 en 12 tegenover elkaar en beide ploegen hadden donderdagavond dus ook al een inhaalwedstrijd gespeeld. Varsseveld bivakkeert al het gehele seizoen in het rechterrijtje en Vorden had in de winterstop nog een interessante 6e plaats te pakken, maar door 8 punten te halen (1 gewonnen, 5 gelijk) uit de laatste 11 wedstrijden is het in de buurt van Varsseveld op de 11e plek komen te staan.

De 1e helft was volledig in evenwicht en ondanks dat er veel mislukte, passes niet altijd goed aan kwamen, eerste aannames een stuk beter konden en het excuus van het zwaar te bespelen veld en de druk om te moeten winnen, speelden beide ploegen met een voorbeeldige instelling.  Qua kansen was er niet veel te beleven in de eerste 45 minuten, maar de inzet, duelkracht en wedstrijdbeleving vergoede veel. Toch leek Varsseveld heel onverwachts in de 44e minuut op voorsprong te komen toen een voorzet volledig werd gemist door voorstopper Stefan Eggink en de stuiterende bal daarna precies over doelman Robin Verstege werd gekopt, maar deze kon in de lucht nog net een draai geven met zijn lichaam en zodoende met de vingertoppen de bal toch nog tot corner verwerken.

In de 2e helft kwam er meer druk van Vorden en verdedigde de laatste vier steeds meer tegen de middenlijn aan. Varsseveld werd terug gedrongen en kwam ronden haar eigen 16-metergebied steeds meer aan het verdedigen, maar dat is nu juist het sterke punt van deze 2e klasser. Varsseveld beschikt over een uitstekend centraal duo waarbij spits Frank Hiddink het enorm zwaar had en ook beide backs staan hun mannetje. Sowieso verdedigde het team van trainer Wilco Geerts als geheel enorm sterk want ook op het middenveld was de duelkracht en inzet bovengemiddeld. Toch probeerde Vorden uit die druk hun kansen af te dwingen en uit de vele voorzetten, corners en ingooien kwamen vele 16-metersituaties naar voren.

Maar echte opgelegde of uitgespeelde kansen bleven uit, al was Vorden een paar keer dichtbij een doelpoging ook al omdat de keeper van Varsseveld zeker vier keer ‘aan het grabbelen kwam’ en daardoor rommelige situaties creëerde. In de 60e minuut kwam Daan Horstman er goed langs aan de rechterkant en zijn lage voorzet op randje vijf werd door de inlopen Sven Mulder ineens uit de draai op doel geschoten, maar zijn inzet ging net een halve meter naast. Ook gaf de ijzersterke Gijs van der Veen nog een keer met buitenkant voet een prachtig ‘balletje binnendoor’, maar doordat de eerste aanname van Daan Horstman net niet goed genoeg was moest hij de bal heel hard en strak voorzetten en kwam de instormende Frank Hiddink net tekort bij de eerste paal. De enorm hard werkende spits van Vorden 1 knalde daarna vol tegen de reclameborden maar liet gelukkig al snel de geschrokken supporters weten dat het allemaal goed was.

In het laatste kwartier ging Vorden vol voor de winst, maar juist in deze fase waren de beste kansen voor Varsseveld. Eerst knalde spits Cas Kemperman vanuit stand heel onverwachts de bal tegen de lat en door een prima redding met de voet was Robin Verstege een sta in de weg bij een poging vanaf 10 meter. De wedstrijd leek zo op een gelijkspel uit te lopen, maar in de 92e minuut kreeg Varsseveld een vrije trap zo’n 20 meter over de middenlijn en zo’n 20 meter veldinwaarts.

Uitblinker en de sterk spelende nummer 8 van Varsseveld (samen met zijn tegenstrever Roy Böhmer liet hij zien dat je met een keurige basistechniek, goede eerste aanname en een prima traptechniek niet steeds hoeft te schelden op het veld …) gaf uit deze vrije trap een prachtige voorzet die vanaf 5 meter bij de 2e paal ingekopt kon worden door de laatste man van Varsseveld. Met een katachtige reactie hield Robin Verstege het doel echter schoon en zorgde hij er zodoende voor dat Vorden na Union donderdagavond ook nu weer tegen Varsseveld een puntje bij kon schrijven aan het totaal.

Vorden 1 is door de resultaten op deze inhaaldag een plaatsje gestegen omdat Germania en Concordia Wehl beide hebben verloren. Hekkensluiter SML slaagde er echter in om te winnen van Voorwaarts en zodoende is het in de 2e klasse I zowel bovenin als onderin enorm spannend.

Klik HIER voor meer foto’s

Tekst: Vorden

Stand in deze klasse hier