1E l SC NEC knokt zich in de derby langs Quick 1888 (FOTOREEKS)

NIJMEGEN – Zondag stond de stadsderby oftewel ” Hazenkampderby”  tussen Sc NEC – Quick 1888 op het programma. Zondag was winst voor beide ploegen nodig.  Quick 1888 vecht om niet te degraderen en NEC wilt toch nog een prijs pakken en dat is de derde periode.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor het overleden zoontje van een van de SC NEC aanvoerder.

Quick 1888 begon goed aan de wedstrijd en scoorde al snel uit een vrije trap van De Winter. NEC bleef rustig en pakte het snel weer op en zocht de aanval. NEC drong Quick 1888 terug op eigen helft. Er diende al een paar mogelijkheden aan voordat er door het midden goed gecombineerd werd en uiteindelijk Fojez Zia die de verdiende 1-1 kon binnen schieten. Er werden hier en daar stevige duels uit gevochten zoals dat bij een derby past. NEC leek nog voor rust op 2-1 te gaan komen maar de keeper kwam er veruit in met zijn sliding en nam zo ook spits Arthur mee die bij deze actie geblesseerd zou uitvallen. Bij deze actie kwam de val bij Mohamed, hij leek de bal van 35 meter in het lege doel te schieten maar de centrale verdedigers zou de bal nog net voor de lijn uit het goal gewerkt hebben. 1-1 was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging de heerlijke strijd door van de twee ploegen die wilde winnen. NEC begon wederom sterk en het was Clarence Hasselbaink die de 2-1 binnen kopte. Quick leek op de knieën te gaan en NEC ging op zoek naar de 3-1. Maar Quick kwam terug in de wedstrijd door er snel uit te komen in de omschakeling met o.a. Dimtri Vrehe die voorgaf, en daar stond Maarten Verstegen die makkelijk kon binnen tikken. Beide ploegen ging weer op zoek naar de winst en nu was het Mohamed Ired die met een leep lobje de bal achter de verdediging legde en het was wederom Clarence  Hasselbaink die de bal binnen kon koppen. 3-2. In de slot minuut maakte Younes Corty nog prachtig de 4-2 . Hierdoor komt Sc NEC boven aan in de derde periode en de stand is nu vierde op de ranglijst. 

Klik HIER voor het fotoalbum

Stand in deze klasse hier