Hard werkend Be Quick Zupthen pakt geen punten tegen Orderbos

Na de belangrijke uit winst op Groen Wit van de week ervoor, zou een driepunter in de thuiswedstrijd tegen concurrent Orderbos afgelopen zondag andermaal heel belangrijk zijn voor Be Quick. Aan de instelling van het team, zoals gebruikelijk, lag het niet, maar de gasten waren gewoonweg de betere ploeg.
Al vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Orderbos niet kwam om voor hun doel te gaan parkeren. Het elftal zocht fanatiek de aanval en de beloning was er al na acht minuten. Een snelle aanval over de rechterkant werd tamelijk simpel door Joeri Peters binnen getikt, 0-1. Die tik kwam bij de thuisploeg flink aan, temeer daar Orderbos gewoon bleef doen waar het mee begonnen was: aanvallen.
Het duurde tot de zeventiende minuut voordat hun keeper Kevin Bloemendaal voor het eerst flink aan de bak moest.
Vanaf dat moment voerde Be Quick de druk naar voren iets meer op en kreeg het duel een wat opener karakter. De ploeg deed zich echter ernstig tekort door vrijwel steeds vanaf de achterlijn zeer matige voorzetten af te leveren. Ook de passing was zoals zo vaak aan de matige kant. Dit resulteerde gedurende de hele match in eindeloos lange ballen, waar de aanval weinig mee kon en Orderbos niet van onder de indruk kwam. Ook de hoge ballen die in de zestien werden gepompt waren nutteloos met een keeper van 1,90 meter.
Gedurende de eerste helft werd het van beide kanten nogal rommelig. Orderbos kreeg echter nog wel kansen, terwijl Be Quick nul mogelijkheden kreeg. Het was opnieuw aan doelman Lars Metselaar te danken, dat de rust maar met één tegentreffer werd gehaald.
Saif Baig bleef in de kleedkamer achter. Kelvin Krüger verving hem.
Be Quick zette nu meer aan en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het manco bleef de laatste pass die niet aan kwam en zo bleef Orderbos vrij makkelijk overeind.
In de 68ste minuut viel eigenlijk de beslissing al toen Dennis Dielemans een lange bal ineens over Metselaar heen kopte, 0-2.
Nadat Nick Scharrenberg Michael Parauti verving om de aanval te ondersteunen, kwam er voorin inderdaad meer reuring. Scharrenberg schuwde het fysieke werk niet en leverde flink wat arbeid af. Toch waren de mogelijkheden vooral aan de andere kant te zien en het was aan Metselaar te danken dat Orderbos niet verder uitliep. Kort voor tijd moest hij alsnog vissen, toen Peter Jan Kloppers een penalty verzilverde, 0-3. Hiermee was het echter nog niet gedaan, want er brak een turbulente blessuretijd aan. Na een overtreding op Scharrenberg, kende scheidsrechter Hoopman Be Quick ook een strafschop toe, die Mehmet Uludag benutte, 1-3. Meteen daarna scoorde Uludag ook nog de 2-3, maar de blessuretijd was al te ver gevorderd om een klein mirakel waar te maken. En dat was ook niet verdiend geweest, want ondanks de inzet van het team was Orderbos gewoonweg de betere ploeg en ging terecht met drie punten huiswaarts.

 

Door:  Erik ter Burg

Stand in deze klasse hier