Voorbeschouwing: DZC’68 zaterdag thuis tegen WHC

Nadat DZC’68 vorige week aan moest treden tegen de winnaar van de eerste periode, DETO, staat aanstaande zaterdag de wedstrijd tegen de winnaar van de tweede periode op het programma, WHC. Waar de afgelopen wedstrijd van met 3-0 verloren ging, zal DZC’68 alles in het werk stellen om zaterdag de punten in Doetinchem te houden.

Ondanks de ruime nederlaag was DZC’68 de vorige wedstrijd alles behalve kansloos. In de eerste helft werden er prima kansen gecreëerd en kreeg DZC’68 de mogelijkheid op voorsprong te komen. Dit gebeurde echter niet waardoor DETO in de tweede helft de 1-0 maakte en de wedstrijd vanaf dat moment volwassen uitspeelde. Geen schande tegen een tegenstander van het kaliber DETO, maar wel jammer.

Zaterdag staat er wederom een tegenstander van formaat op de andere helft van het veld. WHC begon de competitie matig en speelde uitermate wisselvallig, maar ondertussen is alles op zijn plek gevallen bij de blauw-witten. In de laatste 9 wedstrijden werd er 8 keer gewonnen! Vorige week werd er, in de wedstrijd tegen Go Ahead Kampen, voor het eerst sinds 18 november 2017 puntverlies geleden. Na een 0-2 achterstand wist WHC de wedstrijd om te buigen in een 3-2 voorsprong, om uiteindelijk toch de gelijkmaker weg te geven; 3-3. Door de indrukwekkende serie van WHC is de ploeg opgeklommen naar een 4e plek op de ranglijst. DZC’68 is terug te vinden op een 10e plaats. Beide ploegen zouden bij een overwinning echter een of meerdere plekken kunnen stijgen.

De onderlinge wedstrijd in Wezep eindigde afgelopen Oktober in een 4-2 overwinning voor de toenmalige thuisploeg. Voor DZC’68 had er destijds meer ingezeten, ware het niet dat de ploeg het grootste gedeelte van de wedstrijd in ondertal speelde door een rode kaart voor Robin. Wat het wedstrijdbeeld van aanstaande zaterdag zal worden moet blijken, maar met het voorgaande onderlinge duel in het achterhoofd is de kans op een spektakelstuk zeker aanwezig.

Zoals elke week zal DZC’68 er alles aan doen 3 punten over te houden aan het duel. Elke steun van het publiek kan daarbij het verschil maken. Kom dus vooral de wedstrijd aanschouwen, steun onze mannen en blijf na de wedstrijd, onder het genot van een drankje, napraten in onze fantastische kantine.

De wedstrijd begint om 14:30 en staat onder leiding van G. Gils.

 

Tekst: DZC’68

Stand in deze klasse hier