Superboer Mark Diemers gekozen tot beste speler (3e periode)

De supporters van de Jupiler League hebben Mark Diemers van De Graafschap verkozen tot Beste Speler van de 3e periode. Hij is daarmee de tweede speler in de clubgeschiedenis die in deze categorie een Bronzen Stier ontvang. Anco Jansen ging hem voor in seizoen 2012-2013 in eveneens de derde periode.

Diemers speelde in de derde periode een belangrijke rol bij de Superboeren, waardoor zijn club tot de laatste speelronde kans maakte op de periodetitel. De middenvelder van De Graafschap scoorde zelf zes keer en had drie assists.

Voor de categorie van Beste Speler hebben de trainers en aanvoerders van de clubs uit de Jupiler League een voorselectie gemaakt. De supporters gaven de afgelopen week de beslissende stem aan Mark Diemers. Daarmee bleef hij de drie andere genomineerden Andrija Novakovich (Telstar), Cas Peters (FC Emmen) en ploeggenoot Tarik Tissoudali voor (in alfabetische volgorde).

Acht keer voor De Graafschap

Een blik in de geschiedenisboeken leert dat Diemers de achtste Bronzen Stier ontvangt met een De Graafschap-tintje. Tweemaal won de club de prijs zelf als periodekampioen, tweemaal voor de Beste Trainer (Darije Kalezic en Pieter Huistra), eenmaal voor de Beste Speler (Anco Jansen), eenmaal voor het Beste Talent (Dean Koolhof) en eenmaal voor de Topscorer (Anco Jansen).

Overige stieren: Lukkien, Kadioglu en Novakovich

Vorig week werd al bekend dat de overige individuele Bronzen Stieren voor de derde periode ten prooi zijn gevallen aan Dick Lukkien (FC Emmen) als Beste Trainer, Ferdi Kadioglu (N.E.C.) als Beste Talent en Andrija Novakovich (Telstar) als Topscorer.

Mede door interlandverplichtingen van Kadioglu (Oranje O19) en Novakovich (Verenigde Staten) zijn er verschillende data waarop de Bronzen Stieren voor het thuispubliek worden uitgereikt:

Vrijdag 30 maart
De Graafschap – RKC Waalwijk  (Beste Speler  Mark Diemers)
FC Emmen – FC Dordrecht  (Beste Trainer Dick Lukkien)

Maandag 2 april 
N.E.C. – Telstar   (Beste Talent Ferdi Kadioglu)

Vrijdag 6 april  
Telstar – Jong PSV   (Topscorer Andrija Novakovich)

 

Bron: Jupiler League

Meer nieuws lees je hier