Achilles’29 opnieuw dupe van puntenmindering KNVB, degradatie nabij

KNVB laat Achilles’29 opnieuw niet met rust. De bond meld via haar website dat de licentiecommissie amateurvoetbal De Groesbeekse club vijf punten in mindering heeft afgetrokken. Deze straf werd opgelegd omdat is vastgesteld dat de club uit Groesbeek niet heeft voldaan aan drie licentievoorwaarden met betrekking tot betalingen.

Achilles’29 kreeg drie punten in mindering vanwege een betalingsachterstand aan werknemers, één punt vanwege achterstallige betalingen aan de Belastingdienst en één punt vanwege een schuld aan een andere voetbalclub. Eerder ging de Gelderse club in beroep tegen de uitspraak van de licentiecommissie. De beroepscommissie verklaarde dit beroep deels ongegrond en deze uitspraak is hier het resultaat van.

Licentievoorwaarden

Clubs in de Tweede en Derde divisie hebben binnen het vastgestelde licentiesysteem amateurvoetbal te maken met licentievoorwaarden. Verschillende voorwaarden binnen het financiële kader gaan over het betalingsgedrag van clubs. Clubs zijn onder meer verplicht tijdig melding te maken van betalingsachterstanden bij de licentiecommissie. Dit vanwege het feit dat het licentiesysteem erop toeziet de continuïteit van de competitie en de deelnemende clubs te waarborgen.

Meer over deze klasse vind je hier