Evenwicht in de derby Rood Wit – Groesbeekse Boys (FOTOREEKS)

GROESBEEK-BREEDEWEG – De Bruukse derby tussen Rood Wit en Groesbeekse Boys eindigde in een 1-1 eindstand. Groesbeekse Boys blijft hierdoor de ranglijst om de tweede periodetitel aanvoeren. Wanneer men de inhaalwedstrijd tegen Trekvogels winnend weet af te sluiten is deze buit binnen. 

Middenveld

De wedstrijd speelde zich in de eerste helft vooral op het middenveld af. Rood Wit had het betere veldspel, Groesbeekse Boys daarentegen wist als team eenvoudig overeind te blijven. Veel individuele duels werden uitgevochten waardoor er weinig kansen werden gecreëerd. Na een kwartier voetballen schoot Dave Kleijnen naast, een kwartier later schoot Rood Witter Michael van Geele over.

Meer actie na rust

In de tweede helft viel er meer te beleven. Nadat Luuk Poos voor Rood Wit van dichtbij naast schoot kwam er na een uur voetballen meer vuur in de wedstrijd. Dave Kleijnen werd op rand strafschopgebied onderuit gehaald. Rood Wit moest met tien spelers verder na de rode kaart van Bas Thijssen. Kort daarop kwam Groesbeekse Boys op voorsprong. Met een fraaie voetbeweging speelde Dave Kleijnen medespeler Sil Eikholt vrij. Beheerst wist deze doelman Dion van Megen te verschalken.

Rood Wit komt terug

Waar de vele “meegereisde” Boys-supporters hoopten op uitbreiding van de voorsprong gebeurde het tegenovergestelde. Rood Wit nam met het initiatief en Omar Neijari bracht de stand op gelijke hoogte. Dezelfde Neijari was enkele minuten voor het eindsignaal dichtbij de winnende treffer. Vanuit de rebound schoot hij van dichtbij over het doel van Jeffrey Hoogenbosch.

Eendracht ’30

Groesbeekse Boys speelt zondag 18 maart op eigen sportpark tegen koploper Eendracht ’30. De uitwedstrijd in Mook werd op schlemielige wijze met 1-0 verloren. Alle reden voor het team van trainer Koen Renswoude om revanche te nemen. Gezien de goede resultaten de afgelopen periode moet dit mogelijk zijn. De wedstrijd op sportpark Breedeweg begint om 14.00 uur.

Tekst: De Groesbeek

KLIK HIER VOOR HET ALBUM

KLIK HIER VOOR ALLE UITSLAGEN IN DEZE KLASSE