MASV en DFS naar de kwartfinale van de districtsbeker

Dinsdagavond heeft derdeklasser MASV voor een volgende verrassing gezorgd door ten koste van Bon Boys door te bekeren: 2-3. Ook DFS plaatste zich bij de laatste acht door een 2-1 overwinning op Woezik. Eerder had DZC’68 al met een 11-0 monsterzege op het Nijmeegse Blauw Wit al een plek in de kwartfinale bereikt. 

Vanavond bepalen Duno en Alverna in Wageningen wie de vierde Gelderse kwartfinalist wordt. Ploegen die ook de halve finale bereiken plaatsen zich automatisch voor de voorronde van de landelijke KNVB Beker.

Na overwinningen op Leones, RKHVV en Nunspeet wist MASV met Bon Boys voor de vierde keer een hoger spelende tegenstander te verslaan. In Haaksbergen kwam de plaatselijke tweedeklasser nog wel op voorsprong maar door twee treffers van Siep en een doelpunt van good old Gurbuz wist de ploeg van trainer Jhon van Beukering uiteindelijk met 2-3 te winnen. De koploper van de derde klasse C is daarmee nog slechts 1 zege van een unieke deelname aan de landelijke beker verwijderd.

In een ontmoeting tussen twee hoofdklassers trokken in Opheusden uiteindelijk de zaterdagamateurs van DFS aan het lange eind tegen Woezik: 2-1. Halverwege stond de ploeg van trainer Scott Calderwood al met 2-0 voor dankzij doelpunten van Beqiraj en Scheffer. De aansluitingstreffer van Woezik kwam te laat om de bekerzege van DFS nog in gevaar te brengen.

Opmerkelijk genoeg verloren hoofdklassers Sparta Nijkerk en Excelsior’31 hun bekerwedstrijd in de achtste finale van een eersteklasser. Sparta Nijkerk thuis met 0-1 onderuit tegen DETO en Excelsior’31 verloor na strafschoppen van WHC.

Uitslagen achtste finales Districtsbeker:
DFS- Woezik 2-1
Bon Boys- MASV 2-3
Sparta Nijkerk- DETO 0-1
Heino- Berkum 1-3
DZC’68- Blauw Wit 11-0
WHC- Excelsior’31 1-1 (WHC w.n.s.)

Programma
7 maart: Duno- Alverna (in Wageningen)
15 maart: Colmschate’31- FC Winterswijk

 

Door de Redactie

Meer over de beker vind je hier