Nu ook Walking Football in West Betuwe bij RVV Rhelico

Walking football staat voor voetbal zonder rennen, sportief een balletje trappen zonder blessures en vooral veel lol met elkaar. Zaterdagmiddag 24 maart trapt RVV Rhelico af met een demonstratiewedstrijd in Rumpt. Iedereen is welkom.

Eredivisie, KNVB en Ouderenfonds hebben speciaal voor 50+ en 60+ers deze vorm van voetbal ontwikkeld. In Nederland alleen al zijn er tientallen teams, evenals in Engeland en Spanje. Bij walking football wordt niet getackeld of gerend, om blessures te voorkomen. De teams zijn kleiner, evenals het veld. Gezelligheid en onderlinge contacten worden gecombineerd met fit zijn en blijven.
“Een leuke manier om sportief en betrokken te blijven”, aldus ‘Bikkel van het eerste uur’ Jan Kroezen.[zie foto] “Deelnemers zijn nooit te oud of te jong”.
RVV Rhelico organiseert op zaterdag 24 maart een demonstratiewedstrijd als startschot voor de Betuwse Bikkels. Natuurlijk is er ook een hapje en een drankje. En mensen die komen zonder direct mee te doen, zijn ook van harte welkom. Daarna is er elke maandagavond om 20.15 uur gratis en vrijblijvend inloop bij de Betuwse Bikkels van rvv Rhelico. Nieuwe bikkels betalen geen contributie tot 2019.
Door: Wendy de Wild
Meer over Rhelico vind je hier