2i l Geen winnaar in de topper Spero vs Orion (FOTOREEKS)

ELST – Orion speelde gelijk in Elst tegen koploper Spero en dat was, gezien het spelbeeld een teleurstellend resultaat. Gedurende de gehele wedstrijd domineerde Orion voetballend maar creëerde het veel te weinig kansen. Al had het in de derde minuut al op voorsprong kunnen komen.

Middenvelder Jevrin Nunez bracht de bal op en zette spits Alex Kwieman vrij voor de Spero-doelman. Diens matig ingeschoten inzet werd gekeerd door de doelman. Jevrin was een van de beteren vanmiddag maar liep helaas na een minuut of twintig in een oude val: ruzie maken met de scheidsrechter en daardoor een onnodige gele kaart ontvangen. Hopelijk houdt hij zich de rest van het seizoen beter in bedwang. In de 28e minuut ontstond er, na een aanval over meerdere schijven, een bloedstollende scrimmage voor het Spero-doel. De oranje-witten profiteerden jammer genoeg niet. Orion bleef een voetballend overwicht houden in de eerste helft en wist wel raad met de lange bal van Spero waar toch erg weinig gevaar van uitging.

Na de pauze zette Orion weer direct druk, nu geholpen door de straffe wind in de rug. De normaal gesproken inventieve middenvelders Vince Alberts en Sander Tax konden vandaag de verdediging van de tegenstander niet openbreken. Vince speelde ongelukkig en Sander acteerde weliswaar beter maar had teveel de neiging om ballen breed te leggen waar hij beter zelf op doel had kunnen schieten. Ook vleugelaanvallers Idi Duraku en Pim Boonstra speelden vandaag niet op hun normale niveau ondanks een geslaagde actie van Idi in de 49e minuut die Pim de diepte in stuurde. Voor Orion schoot Pim net naast. Het was een aanval, een doelpunt waardig. Het zou Orion ook verdiend op voorsprong hebben gebracht.

Een kwartier voor tijd werd aanvaller Kwieman gewisseld voor aanvaller Taher Taher. Zijn opwarmoefeningen brachten een luidkeelse reactie los bij het talrijke Orion-publiek dat voor meer dan de helft de Spero-tribune bevolkte. Waarschijnlijk was de Spero-keuken niet voorbereid op de grote schare Nijmeegse bezoekers: in de rust waren alle gehaktballen op.

Ook Taher kon ommekeer bewerkstelligen in het veld.

Na 94 minuten blies de scheidsrechter voor het einde en bleven wij Nijmegenaren met een beetje knagend en ontevreden gevoel achter. Maar alles hebben wij in eigen hand. De huidige koploper Voorwaarts Twello en de oude koploper Spero komen allebei nog naar Mariënbosch. Met ons drieën staan wij op enige afstand van nummer vier, het Wageningse WAVV dat vandaag een nederlaag leed.

Tekst: SV ORION

KLIK HIER VOOR HET ALBUM

Klik hier voor alle uitslagen in deze klasse