Tussenbalans met Martijn de Haas (SV Epe) “De sneeuw gooide echter roet in het eten”

ARNHEM – Tijdens de winterstop gaat Het Gelderse Voetbal van iedere klasse waarin Gelderse clubs actief zijn een tussenbalans opmaken. Hoe staan de clubs ervoor en wat is de prognose in het verloop van de huidige competitie.

Er is werk aan de winkel voor de ploeg van Martijn de Haas.  Promotie naar de 2e klasse is niet altijd rooskleuring. De baluw-witten staan voorlaatste met 8 uit 10 duels.  Epe heeft het verwacht/gehoopt dat zij toch wel een plek of twee/drie hoger zouden staan in de winterstop. Door het verschillende aantal gespeelde wedstrijden in deze klasse is de verhouding een beetje zoek. Daarnaast verloor Epe één keer met 4-3 en één keer met 5-4…normaal gesproken moet je een wedstrijd waarin je 3 of 4 keer scoort winnen!  We blikken terug met Martijn de Haas waar het juist misging.

………….Interview 

Moeizaam start?
“Klopt, We kunnen bij SV Epe niet tevreden zijn over de behaalde resultaten. Vooral in de eerste 4 wedstrijden hebben we teveel laten liggen. Vanaf “Columbia uit” zijn we meer bewust van ons eigen kunnen en van wat er gevraagd wordt  in de 2e klasse J. Over de laatste wedstrijden zijn we erg tevreden. Na de thuisoverwinningen op WSV en Bon Boys hadden we nog heel graag tegen concurrent ATC ’65 en thuis tegen SDC ’12 gespeeld. De sneeuw gooide echter roet in het eten.”

Is je beeld over de tegenstanders verandert t.o.v. paar maanden terug?
“Er zitten een paar verrassingen in de ranglijst. Bijvoorbeeld MVV ’29 staat m.i. te hoog. Een Luctor et Emergo eindigde vorig seizoen met Schalkhaar op een gedeelde 1e plaats. Zij staan wellicht te laag. Zowel het linker als het rechter rijtje zijn erg aan elkaar gewaagd. Bovenin gaat het dringen worden en ook voor de ploegen in het rechter rijtje zal het knokken worden om drie ploegen onder je te houden.”

Zijn jouw verwachtingen ​bijgesteld voor 2e seizoenshelft?
“Verwachtingen zijn voor ons op zich hetzelfde als bij de seizoenstart. Het is voor ons zaak om er in te blijven. Met onze jonge ploeg zou dat voor het eerste seizoen in de 2e klasse een uitstekende prestatie zijn. Maar dan moeten we er zondag 28 januari wel klaar voor zijn tegen Victoria ’28. Met vier uitwedstrijden in de eerste speelmaand is het programma pittig, maar niets is onmogelijk in deze klasse.”

Wie zijn de kanshebber(s) op de titel?
“Columbia staat nu bovenaan en gaan ook zeker voor de eerste drie plekken spelen. Verder zie ik Achilles ’12 en TVC ’28 al kanshebbers.”

 

©Door de Redactie

Meer uit deze klasse hier